35. kolo
21.04.2012 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Gól Wiganu, vyrovnání, břevno, tyč. A nakonec vítězství Fulhamu

Parádní zápas se odehrál na Craven Cottage, Fulham v něm nakonec dokázal po boji zdolat Wigan 2:1. Hosté po gólu Boyce z padesáté sedmé minuty vedli, jenže už o minutu později vyrovnat Pogrebňak. Domácí pak promrhali několik obrovských příležitostí, minutu před koncem se ale přece jenom dočkali a slaví výhru.

Začalo se zostra, hned po pár sekundách hry srazil v šestnáctce Caldwell Dempseyho, naštěstí pro hosty však sudí Mason neposoudil zákrok jako nedovolený. A už o dvě minuty později se penalty dožadoval také Wigan, v tomto případě ale lze sudímu dát za pravdu, Gomez spadl až příliš ochotně.

Cottagers si v úvodu více užívali míč, přesto poprvé zahrozili Latics, rána Gomeze ale prostor mezi třemi tyčemi ani zdaleka nenašla. Al Habsi v bráně hostujícího celku se poprvé zapotil v desáté minutě, nakonec si ovšem mohl oddychnout, střela Duffa po chytré rozehrávce Murphyho letěla nad branku.

Na Craven Cottage se hrál zajímavý fotbal, solidní možnost měl hned v zápětí na druhé straně Moses, jeho střílený centr však dokázal Schwarzer před dobíhajícím McCarthym lapit. Ze zajímavé pozice se pokoušel zakončit Pogrebňak, hostující obrana ovšem dokázala jeho pokus zblokovat na roh. Z něj ještě zahrozil Hangeland, jenže hlavou minul.

S blížícím se koncem prvního poločasu začali hosté ovládat střed pole, vyložené příležitosti ale stále nepřicházely, a tak to Latics zkoušeli převážně z dálky, Gomeze však vychytal pozorný Schwarzer, Mosesův pokus skončil jen odkopem od domácí svatyně. V nastaveném čase úvodního dějství zahrozil ještě i Fulham, Duffův pokus ze standardní situace ale minul branku o dobrých pár metrů.

Ani po přestávce se obraz hry nezměnil, a tak byli i nadále o něco nebezpečnější a přesnější hosté. Gomez ještě našel pouze boční síť, v padesáté sedmé minutě už se ale Wigan dočkal zaslouženého vedení. Pravý obránce Boyce se vydal na útočný výlet a snažil se narazit si balón se Sammonem. Domácí obrana tento úmysl zhatila, míč však zůstal za hranicí pokutového území, kde si ho znovu našel Boyce a přesnou ranou k pravé tyči nedal Schwarzerovi šanci.

Jenže Latics se z vedení radovali pouhou minutu. Akce začala u Dembeleho, jenž našel Pogrebňaka, ten si ještě vyměnil míč s Dempseym a přesnou střelou vrátil Fulham do hry. A už za dalších pět minut mohli jít domácí do vedení, Riise totiž poslal před bránu perfektní prudký centr, Pograbňak ovšem v zakončení selhal, když trefil jen břevno, od kterého se kulatina odrazila na brankovou čáru a poté zpět do hřiště.

Domácí vyrovnávací branka nakopla, najednou byl na trávníku už jen jeden tým. Wigan musel při další gólové hlavičce Pogrebňaka zachránit Al Habsi, jenž perfektním zákrokem vytěsnil balón nad břevno. Dvanáct minut před koncem pálil z úhlu Dempsey a hostující brankář jen vyrazil jeho střelu před dobíhajícího Pogrebňaka, ruský útočník ale i tuto svou možnost neuvěřitelným způsobem spálil a trefil pouze tyč.

Pozoruhodná situace byla k vidění i ve dvaaosmdesáté minutě, Senderosovi se totiž balón odrazil od zad a už to vypadalo, že skončí v síti, nakonec ale branku těsně minul. Přesto se Fulham nakonec dočkal. Běžela osmdesátá devátá minuta, když z volného přímého kopu krásně nacentroval do vápna Duff, nejvýše vyskočil stoper Senderos a umístěnou hlavičkou rozhodl o tříbodovém zisku Cottagers.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2 : 0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0..ale kdo ví...

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
rickroll

Dneska parádní výkon.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele