7. kolo
02.10.2011 16:00 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Fulham zničil v západolondýnském derby QPR 6:0

Západolondýnské derby jednoznačně ovládl Fulham, který nováčkovi, jen o čtyři kilometry dále sídlícímu Queens Park Rangers, nasázel pět branek. Vítěznou trefu si připsal už po 89 vteřinách Andrew Johnson, jenž do závěrečného hvizdu stihl zkompletovat hattrick. Druhou branku si připsal z penalty po faulu právě na Johnsona Danny Murphy. Na 6:0 pak upravovali Clint Dempsey a Bobby Zamora. Cottagers tak díky první výhře v ligové sezoně konečně opustili sestupové příčky.

Po bleskové trefě Sturridge z utkání Bolton - Chelsea zareagoval další ze západolondýnských klubů ještě rychlejším gólem. Střelu Bobbyho Zamory ještě Paddy Kenny vyrazil, ale na dorážku Andyho Johnsona byl již krátký - 1:0. Za další dvě minutky to Johnson zkoušel znovu, tentokrát neúspěšně. Velkou šanci měl v 11.minutě Dempsey, Orr ji však stačil včas odvrátit.

Druhý gól přesto přišel. Aktivní Andy Johnson přepadl ve vápně přes Kennyho a rozhodčí odpískal penaltu. S tou si poradil tradiční exekutor Danny Murphy a po dvaceti minutách to bylo 2:0. Hosté se snažili s výsledkem něco udělat, ale ani Bothroydova hlavička, ani Taarabtova střela příliš Schwarzera neohrozily. Naopak sedm minut před koncem poločasu udeřilo znovu na druhé straně. Zblokovanou střelu vrátil Zamora zpět na Johnsona, který zblízka neměl problém uklidit do branky - 3:0.

Úvod druhého poločasu zastihl v lepší pohodě QPR, po pěti minutách nebezpečně střílel Faurlin. Poté už ale opět úřadovali domácí, dalekonosná rána Hangelanda z 58.minuty ještě bránu těsně minula, za další minutku už se však síť rozvlnila. Chytře rozehraný přímý kop se dostal k nohám Andyho Johnsona, jenž tváří v tvář Kennymu nezaváhal a završil hattrick - 4:0. A aby toho nebylo málo, za dalších pět minut na 5:0 dával Clint Dempsey.

Queens Park Rangers poté již úplně vypadli ze hry, americký záložník v 71.minutě nicméně v solidní šanci šestý gól nepřidal. Lépe si počínal Zamora, jenž čtvrt hodiny před koncem přízemní střelou z pravé strany ke vzdálenější tyči překonal zoufalého Kennyho - 6:0. Zmírnit debakl mohl zakrátko střídající D.J. Campbell, avšak hlavou v dobré pozici minul.

Šance Campbella hosty trošku nakopla, o střely se pokoušeli Barton a Wright-Phillips - bez potřebné přesnosti. V závěru utkání ještě ve snaze alespoň kosmeticky upravit skóre ve vápně pálil MacKie, ale tísněný nasměroval svoji střelu téměř na rohový praporek. Na druhé straně ještě těsně vedle mířil Bryan Ruiz, ale ani on už s šestkou na kontě vstřelených branek nepohnul a tak bitva o západní Londýn skončila jasným debaklem 6:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fulham FC 4 - 1 Queen's Park Rangers

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
paver

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Veselac

X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím, jak se podle autora textu měří fanouškovská vášeň? Děkuji.

Reagovat
Usty

Měřit se ani nemusí, před jakýmkoli utkáním Arsenalu a Tottenhamu jsou plné ulice lidí, celý fotbalový svět čeká na ten zápas a v jeho stínu by po "mini WLD" ani pes neštěkl..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hezky FULHAM

Reagovat
rickroll

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele