4. kolo
11.09.2011 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Blackburn odvrátil hrozivou šňůru a konečně bodoval

Blackburn má první bod! Uhrál ho přitom na půdě Fulhamu, který s ním tedy zůstává v sestupové zóně. Po tomto kole má jen o bod víc. Rovers se zároveň vyhnuli trapné bilanci - poprvé od roku 1888 mohli vyjít ve všech prvních čtyřech zápasech sezony naprázdno. To se jim nakonec i díky premiérové trefě Rochiny nepovedlo.

V první půli byl ještě Blackburn domácím relativně vyrovnaným soupeřem. Projev obou mužstev na první pohled postrádal jistotu i kvalitu, naopak snahu nešlo upřít žádnému z aktérů. Každopádně třeba David Hoilett v první půli stihl připravit slušné palebné pozice Rochinovi i Goodwilliemu, zatímco na druhé straně málem Dann ověnčil svůj debut v žlutočerném dresu zaviněním branky. Jeho malou domů ovšem sice vystihl Zamora, pak se nicméně po Salgadově zákroku na něj nepískala penalta.

Fulham se jinak celý poločas pokoušel o pevné uchopení taktovky zápasu, a zrovna když se mu to už začínalo dařit, přišla parádní trefa Rochiny. Nenápadnou akci rozjížděl opět Hoilett, když od levé postranní čáry přihrával na vápno španělskému útočníkovi, jenž levačkou vymetl šibenici. Rovers se však neradovali příliš dlouho. Hned po šesti minutách Givet podcenil obranný zákrok a Zamora pak z pravého kraje šestnáctky prostřelil Robinsona. Ten v tu chvíli ještě netušil, že po přestávce zažije jeden z nejtěžších možných poločasů.

Ruiz totiž patrně bude ještě potřebovat nějaký čas na aklimatizaci, kdežto Dembélé hned jak přišel, zvedl domácí ofenzívu o sto procent. Jakkoliv nakonec v četných gólových příležitostech nijak přímo začleněn nebyl. Givet každopádně musel blokovat Zamorovu střelu zpoza zadní tyče a Robinson odmítal nadějně pálícího Dempseyho. Strůjcem všeho nebezpečenství se zdál být Danny Murphy.

Jenže Fulhamu to bylo k ničemu, i záhy byl Dempsey vychytán. Naopak se ještě Craven Cottage strachoval, když ojediněle zaútočil Goodwillie. Úplný závěr ale poznamenal hlavně souboj brankáře Schwarzera s aktivním Hoilettem, po němž byl kanadský útočník dlouho ošetřován.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
diastan

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham nezačal nejlépe a v tomto zápase se mu naskytuje možnost na opravu.Blackburn v této sezoně bude hrát leda tužku a konečně sestoupí.Tip vítězství Fulhamu.

Reagovat
Fingulka

Tady už to chce sakra zabrat.... 0:1

Reagovat
paver

Blackburn musi uz zabrat a snad se k nemu prikloni uz konecne taky trochu stesti. tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2.0

Reagovat
smazaný uživatel

Rovers čekají po Fulhamu tři extrémně těžké zápasy s malou vyhlídkou na body, ale myslím, že ani na CC z toho nic nebude... 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham FC 2 - 2 Blackburn Rovers

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham FC 2 - 2 Blackburn Rovers

Reagovat
smazaný uživatel

1 na tiketu

Reagovat
Devil

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele