25. kolo
11.02.2012 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Wigan udělal významný krok k záchraně - přemohl Bolton

Wigan se ve vzájemném souboji přicucl k Boltonu, který si takto stáhl o příčku níže a na rozdíl jediného bodu. Významný krok k záchraně dnes tedy učinili Latics; tím spíš, že za dané situace má 16., 17. i 18. tým tabulky jenom o dva body více. Záchranářské boje budou i letos nesmírně vyrovnané a napínavé.

Ačkoliv Bolton může na výsledek jen těžko naříkat, start do utkání mu každopádně vyšel. Velmi brzy se mohl Caldwell topit ve vodách zmaru, kdyby si centr Petrova opravdu srazil do vlastní klece - a že k tomu neměl daleko - či kdyby zanedlouho sudí odpískal jeho diskutabilní ruku v pokutovém území. Místo toho nicméně Wigan úvodní tlak soupeře přestál a zbytek poločasu strávil docela dobře na koni; herním projevem, který připomínal důležitost dnešního klání.

Inspirativní výkon podal zejména Di Santo, jehož přízemní pokus, vyražený Bogdánem na roh, také stál u zrodu první branky zápasu. Pozoruhodně právě Caldwell se totiž v pravý okamžik vyvlékl ze sevření Wheatera a zaskóroval. Tak se stalo na samotném konci úvodního dějství, přestávka ovšem Wigan nijak nerozházela. Hned po hodině hry se prohnal podél pravé postranní čáry Moses, na středu našel McArthura a ten, ačkoliv stačilo jen rozdat míč k té či oné tyči, zacílil přímo do Bogdána.

Potom nebylo moc divu, že zrovna nyní přišel trest. McArthur chvíli musel litovat, když viděl, jaký svěží vítr vnesl do ofenzívy Boltonu příchozí Miyaichi a jak Mark Davies pálí pod břevno po šťastném odrazu balonu od zad N’Goga. Nakonec to ale byl zrovna tento talentovaný záložník, kdo pro atlety vystřelil klíčové tři body. A znovu po skvělé práci Mosese, jenž se dostal před Rickettse, vynutil si na Bogdánovi relativně složitý zákrok a McArthur vzápětí bezpečně dorážel.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Devil

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
diastan

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
asenagio

3.0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele