35. kolo
21.04.2012 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Trotters doma spíše zklamali. Se Swansea se rozešli smírně

Po závěrečném hvizdu se bučelo. A fotbalisté Boltonu určitě budou vědět proč. Na domácím hřišti se nechali přehrát Swansea, nakonec mohou být rádi za bod a očekávaný první opravdový krok za záchranou se tedy v žádném případě nekonal. Tím intenzivněji bude tedy vyhlížen zázrak v úterý, když na Reebok Stadium zavítá Tottenham.

Na další problémy si před domácím publikem zadělal Bolton v zápase se Swansea. Vždyť už v šesté minutě si od Sinclaira udržoval nesmyslný odstup Steinsson, takže se anglický křídelník v klidu proběhl podél šestnáctky a pak blízko její ose krásně zatočil míč do vzdálenější šibenice. Bogdán tehdy měl naprosto čisté svědomí; což však nebylo znát v příštích minutách, kdy mladý brankář působil nezvykle nervózním dojmem. Sigurdssonův přímý kop jen vyrazil před sebe, aby při dorážce totálně selhal Caulker; a hodně nejistě působil také ve vzduchu. Jednou pak měl štěstí, že se včasným blokem přišel skluzující Steinsson, jinak mohlo být v 19. minutě ještě hůře.

I když "ještě hůře" - Swans by se tehdy jen vraceli do vedení, neboť Trotters poměrně brzy zareagovali skrze útok podél levé, dnes daleko lépe obhospodařované postranní čáry. Petrov tehdy mírně pod sebou našel Eaglese, který i v krkolomné pozici dopravil míč do sítě. To se později opakovalo ještě jednou, aby pro změnu zasahoval Williams, přičemž aktivní Petrov se mohl o gól zasadit ještě jednou sám, přímo. Prostřednictvím perfektně rozehrané standardní situace si na Vormovi vynutil famózní reflexní zákrok.

Jestliže každopádně první půle nabízela jakž takž vyrovnanou podívanou, ta druhá se už zvrhla v hegemonické řádění hostí. Leč tedy poněkud impotentní. Trotters jako by si čím dál víc uvědomovali tlak, jaký na ně v domácím prostředí leží, a začali kupit jednu chybu za druhou - ať už v poziční hře, nebo v rozehrávce. A toho v poklidu kombinující labutě zvládaly docela dobře využívat. Kupříkladu Graham šel z menšího úhlu sám na Bogdána, aby jej neprostřelil mezi nohama, a stejný hráč byl následně i u dalších dvou výrazných okamžiků.

Nejprve těsně před atakem Wheatera stihl obránce soupeře obstřelit a divže netrefil prostor u vzdálenější tyče, posléze se obsadil do role nahrávače a k jeho křižnému pasu Sinclairovi scházel doslova krůček - takto Steinsson zvládl zasáhnout. A když to ani příště Grahamovi nevyšlo (tentokrát si přehodil míč na levačku a nechal při zemi vyniknout golmana), začínal tlak velšského celku doopravdy gradovat. Hned vzápětí totiž nejviditelnější muž v oranžovém krásnou ranou napálil břevno.

Až zhruba čtvrthodiny před koncem se Bolton dle očekávání konečně chopil taktovky zápasu. A ne že by snad bylo pozdě: Chris Eagles ještě stihl jednu povedenou akci svých spoluhráčů zakončit opravdu jen o chloupek nepřesnou přízemní ranou. Dva dobré průniky navíc předvedl N’Gog. Skóre se již nicméně tak jako tak neměnilo.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele