9. kolo
22.10.2011 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Bolton už se nemůže vymlouvat na silné soupeře - podlehl i 17. Sunderlandu

Proti jednomu slabému celku to dejme tomu šlo, proti druhému nikoliv. Vepředu impotentní a vzadu zmatečný Bolton se vrací na poraženeckou vlnu. Tentokrát před domácím publikem nestačil na Sunderland, kterému se výjimečně povedl závěr utkání.

Už jenom samotná forma obou mužstev neslibovala žádnou atraktivní podívanou, že ale v prvních deseti minutách bude balon častěji ve vzduchu než na pevné zemi, to bylo přeci jen nepříjemné překvapení. I na Reebok Stadium se nicméně brzy bylo alespoň na co koukat. Domácí totiž v první půli zvládali celkem efektivně využívat velké síly vepředu, jíž demonstrovala věž jménem Davies a na balonu extrémně silný N’Gog, takže ve 13. minutě klidně mohli jít do vedení, kdyby Francouzovu nepovedenou střelu (ze které se vyklubala skvostná přihrávka) zvládl zvnitřku pokutového území dopravit do sítě Pratley. Později ještě z nadějné, a přesto složité pozice střílel mimo Eagles.

Sunderland naproti tomu pohlednosti utkání prospíval ještě o něco méně, ačkoliv to ani v podání Boltonu nebyla žádná sláva - první ušmudlanou šanci si vytvořil až ve 38. minutě, kdy Sessegnon v pádu a vleže na boku nezacílil přesně po rohu Larssona. Po přestávce už to bylo ze strany Mackems o poznání lepší. Vlastně jen heroické protivníkovy bloky, dohromady rovnou čtyři, neustále bránily Sunderlandu v nakročení do vedení. První situace z 52. minuty si vyžádala dokonce dvojitý zásah - nejprve proti Richardsonovi zakročil Boyata a pak se vedle něj do dorážky stejného borce pohotově stavěl Wheater.

Dál se pak zase v 74. minutě zády k brance vinou skvělému bránění neprosadil O’Shea a následný pokus Vaughana do relativně odkryté svatyně vyhlavičkoval Robinson. Tím bychom měli shrnuté útočné trable Sunderlandu, ty Boltonu naproti tomu příliš vzruchu nevzbuzovaly. Petrovova pozice přitom ve 46. minutě měla velký potenciál, Bulhar z ní ovšem vytěžil jen slabou střelu přímo do Mignoleta. To samé platilo i pro Pratleyho pokus.

Black Cats byly nebezpečnější i s neustále se blížícím koncem, z čehož také nakonec pramenil úvodní gól zápasu. Ten vzešel - jak jinak - z nepřehledného závaru, v němž se najednou po balonu vrhnul Sessegnon a z otočky jej napálil k levé tyči. Právě u ní ho dříve ve druhém dějství parádně vychytal Jaaskelainen, teď už byl ale zcela bezmocný.

A stejně tak si musel připadat v samotném závěru. Nejprve přihlížel, jak Klasnić v souboji tváří v tvář troskotá na Mignoletovi a Pratley se nedostává k jasné hlavičce přes O’Sheu, aby potom Sessegnon ve třetí minutě nastavení posunul v přečíslení 3 na 2 míč doleva k Bendtnerovi a Jaaskelainen byl víceméně bez šance podruhé v utkání. Přesunout se nestihl, takže kmenový hráč Arsenalu mohl slavit svůj druhý gól v sezoně.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 3

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
paver

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

X .. 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1, žádnou přestřelka nebude, na góly je to 3:3. Tak doufám, že aspoň jeden uvidím.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele