16. kolo
17.12.2011 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Hodgson dobyl se svým WBA Ewood Park

Oslavy prvních narozenin Steva Keana coby manažera Blackburnu se vskutku nepovedly. Rovers padli doma, po nevýrazném výkonu, gólem z 89. minuty a ještě rukama týmu, který vede jejich exmanažer a symbol těch lepších časů. Do těch má současný Blackburn skutečně daleko; Kean je zase jednou pod enormním tlakem.

Po jeho vyhazovu se koneckonců napříč celým zápasem volalo hned několikrát. Fanoušci sice původně slíbili, že dají neoblíbenému muži na lavičce další dva zápasy a už třetí hromadné protesty odloží. To jim však celkem logicky nevydrželo moc dlouho. West Bromwich opanoval celý kus trávníku na Ewood Parku, s přehledem kombinoval a Rovers si nadlouho jedinou slušnou šanci připsali s dotykem Yakubua, který vstříc pohotově reagujícímu Fosterovi nasměroval Loweův míč. Také Baggies si ale jinak v ofenzívě ideálně nepočínali. Bylo dobře znát, že dosud skórovali jen 14krát - jejich rozhodování ve finální třetině pole bylo často naivní, nevynalézavé či prostě nepřesné.

To se WBA mohlo vymstít, když ke konci poločasu pěkně pálil z přímého kopu Pedersen a Foster měl co dělat, aby jeho projektil vyrazil mimo vymezený prostor. Po přestávce nicméně zapršelo na té samé straně; a tedy ku prospěchu Throstles. Fotbalisté Blackburnu si neporadili dokonale s odvrácením rohového kopu, takže za hranicí šestnáctky mohl napřáhnout Morrison a vsítit jubilejní tisící prvoligový gól v tomto kalendářním roce.

Tato radost ovšem Baggies vydržela jenom dvacet minut, než Robinson z hloubi vlastní poloviny rozehrál balon na Sambu a jeho sklepnutí využil neobsazený Dann. To každopádně malátné Rovers nijak zvlášť nepovzbudilo; spíš naopak. Ve zbytku utkání se hlavně bránili, což vyústilo v Odemwingieho teprve třetí trefu v sezoně. Nigerijský útočník zkrátka dostal hromadu prostoru ke střele po vniknutí do středu pole.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele