17. kolo
20.12.2011 21:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Coyle utekl hrobníkovi z lopaty. Kean na ni naopak neomylně naskočil

Jeden si zachránil holou kůži, druhý na závěr vystřihl všeříkající grimasu. "Bůh mi pomáhej," jako by se Kean doprošoval s obličejem v dlaních po Sambově neproměněné šanci. Jeho Rovers totiž dokonce na domácí půdě podlehli Boltonu, 1:2 prohráli už potřetí v řadě a právě jen ta nejvyšší instance nejspíš manažera Blackburnu uchrání před nepříjemným vánočním dárkem v podobě vyhazovu.

Samozřejmě, skoro celý zápas strávili domácí fanoušci prozpěvováním pokřiků otevřeně podporujících Keanovo propuštění - v tom se ostatně pokračovalo i venku po skončení utkání. To už je taková klasika, na jejímž základě se dá předpokládat, že pro fanatické příznivce Rovers by něco takového znamenalo opravdu příjemný vánoční dáreček. Na druhou stranu je fér zmínit, že dnešní zápas se Blackburnu aspoň z půlky povedl. Prim hrál především navrátilec Hoilett, u něhož si zkrátka vždy můžete být jisti, že buď týmu zásadně chybí, nebo jej táhne. Tentokrát byl strůjcem drtivého tlaku Rovers v druhém poločase, jemuž se však Bolton až zázračně ubránil a přenechává tak svému dnešnímu soupeři místo na samém dně tabulky.

To hlavní, co si Kean před zápasem mohl pro začátek přát, byl uspokojivý start do zápasu. Ten se ale rozhodně nedostavil. Hned v páté minutě jenom tak polovičatě odvracel míč Samba, čehož využil N’Gog k přihrávce Marku Daviesovi, který s naprostým přehledem napnul síť za Robinsonovými zády. Už tehdy se začalo nadávat; a vše se jen zhoršilo s příchodem 30. minuty, kdy se pro změnu Pedersen nevypořádal s centrem Petrova, takže mohl skórovat Reo-Coker. Jeho venkovní trefa se přitom dosud vždy účastnila na vítězství vlastního týmu - po dnešku už v šesti případech.

Tehdy už se dokonce jeden z fanoušků začal prokousávat až k manažerovi, aby mu způsobil nějakou újmu, zatímco N’Gog málem docílil třetí trefy. Po přestávce už se atmosféra na stadionu mohla obracet k optimističtějším náladám. V hlavní roli byl samozřejmě Junior Hoilett. Ten nejprve dovolil slabě zakončovat N’Zonzimu, pak uličkou prostrčil míč Yakubuovi, jenž utekl Cahillovi a v klidu snížil.

Tím položil základy drtivého finiše Rovers, kteří v druhé půli dokázali předvést zcela kontrastní výkon oproti tomu před přestávkou. Samba v samotném závěru hlavičkoval opravdu jen o chloupek vedle, Hoilett svou střelu chvíli předtím divže nedokroutil do sítě. Na druhé straně ještě mimochodem mohl rozhodnout Pratley, svůj únik však přesně zakončit nezvládl.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
Fingulka

Bez zraněnýho Danna zas bude hrát nekopa Hanley... to zas nezní dobře před derby. Oba týmy jsou v pr Bojím se, aby tohle nebyl náš pád úplně na dno... radši už nic netipuju... Rovers

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to taktická bitva od začatku do konce, kde padne asi malo branek, bude se hrát zodpovědně ze zadu, ale zkusím vyhru domácích, podle mě mají kvalitnější celek a s výhodou domácího prostředí by mohli uspět 2:1

Reagovat
Devil

Blackburn,ted nebo nikdy!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
goodbay

Záchranu přeju oboum, bohužel faktor Vánoc se blíží a je 100% jisté, že jeden z tého dvojice bude po Vánocích poslední.

Reagovat
smazaný uživatel

you wil never be alone in fight for titel blackburn! vazeni dnesok slubuje golovu urodu a 3 1 je uplne realne pri absenciach v obrane, ziadne opatrne ako vissie sa pise over 2,5 za 1500 eur

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

cashed, skoda ze milano som nedal jak som pisal 0 2 nevadi blakburn over bola tutovka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ja jsem s dvojkou taky spokojenej, k tomu dvojka Furth a Real -3 a kurz 20 hrave chycen

Reagovat
smazaný uživatel

pekne

Reagovat
smazaný uživatel

Yakubu doufám přestoupí v zimě nebo v létě,ale ještě v roce 2012 do Aston Villy.To by byl útok:Agbonlahor-Bent-Yakubu!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele