9. kolo
23.10.2010 16:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan doma Bolton přehrál, nakonec se ale musí spokojit s pouhým bodem

Wigan dnes zase jednou naznačil, že by se ho letos klidně mohly týkat i boje v horní polovině tabulky. To Bolton už má za sebou povedenější výkony, takže s bodem z DW Stadium musí být navýsost spokojen. Vystřelil mu jej Johan Elmander, který se nejspíš už opravdu střelecky chytil.

Všichni aktéři byli rozhodně při chuti, na DW Stadium se útočilo prakticky permanentně a vzadu se nikdo moc nezdržoval. Jenže dlouho nebylo nad čím se vzrušit. Ze vzduchu dvakrát neúspěšně pokoušel štěstí Davies, na opačné straně v rozhodujícím okamžiku uskočil míč Thomasovi. Přeci jen kompaktnější wiganisté se však nakonec rozjeli alespoň krátce před přestávkou, kdy dvakrát přímo do Jaaskelainenovy náruče zamířil Rodallega a jen těsně mimo kroutil míč z hranice šestnáctky N’Zogbia. Přestože tedy atleti koncem prvního dějství nabyli na notné převaze, opravdových tutovek se diváci stále ne a ne dočkat. Bezbrankový stav po 45 minutách tak možná lze považovat za relativně spravedlivý.

V druhé půli už ale Bolton odpadl prakticky kompletně a jen jako by čekal na popravu. Krátce po restartu tedy sice ještě Rodallega přestřelil, ale záhy už využil Di Santova prostrčení k přesné přízemní ráně na zadní tyč. Menší vadou na kráse tohoto jinak velmi pohledného brejku je však pochybení čárového, který přehlédl nevelké, ale přesto evidentní ofsajdové postavení Di Santa. Na druhou stranu Bolton si skutečně nemohl moc stěžovat, o inkasování si doteď vyloženě koledoval. Ke smůle Wiganu se mu ovšem nedávno konečně probudil Johan Elmander, jenž v 66. minutě nakonec vsítil i dnes. Velkou zásluhu na jeho zásahu má zejména Davies, který vyhrál klíčový hlavičkový souboj, a pak Holden, jehož slabší ránu nezkrotil Kirkland a švédský forvard bez problémů doklepl míč za brankovou čáru.

Od té doby se pokračovalo v nastaveném rytmu. Více ze hry nadále měl Wigan, předváděl pohlednější kombinace, ale dlouho se nemohl k ničemu závažnějšímu propracovat. Snad jen Rodallegova nepříjemně tečovaná rána stála za to. Změna nastala až s 80. minutou, kdy se ten samý hráč pověsil do vzduchu, aby z rohu nepochopitelně netrefil prakticky odkrytou svatyni. A domácí nesouvislý tlak pokračoval. Hned třikrát se pokoušel vyzrát na Jaaskelainena střídající Cleverley, přičemž zdaleka nejnebezpečněji se uvedl podruhé, když ze střední vzdálenosti finského golmana opravdu vážně protáhl.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele