1. kolo
14.08.2010 16:00 CET
0 : 4
(0:3)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Blackpool FC 0:4

Nováček z Blackpoolu hned v úvodním utkání sezóny ukázal, že se s ním musí počítat a postaral se o největší překvapení, když dokázal jednoznačně zvítězit na hřišti Wiganu poměrem 0:4. Průběh zápasu tak jednoznačný nebyl, ale Blackpool těžil z obrovské produktivity a kompaktně sehrané obrany.

Velké ofenzivní představení předvedl zejména v prvním poločase a zasadil domácímu Wiganu lekci z produktivity. Už ve 3. minutě o sobě poprvé dal vědět útočník Blackpoolu Gary Taylor-Fletcher, ale jeho střela ze střední vzdálenosti byla nepřesná. O pár minut později zkoušel podobně na druhé straně ohrozit branku Hugo Rodallega, ale ani jeho pokus se nevešel mezi tři tyče.

Do vedení se domácí mohli dostat v 9. minutě. Po hezké kombinační akci zakončoval na hranici pokutového území Victor Moses a jeho pokus jen těsně minul levou tyč Gilksovi branky. V 16. minutě už se však skóre měnilo a překvapivě na straně nováčka. Marlon Harewood vyslal parádní kolmici na volného Taylora-Fletchera a ten přízemní střelou překonal Kirklanda - 0:1.

Za domácí hrozil zejména Moses a v další nebezpečné příležitosti se ocitl po rohovém kopu, když nebezpečně hlavičkoval těsně nad břevno. Při Blackpoolu stálo v prvním poločase opravdu velké štěstí a tak se potvrdilo staré známé nedáš, dostaneš. Velmi aktivní Marlon Harewood si počkal na odražený balón a nekompromisní ranou doprostřed branky rozvlnil síť Wiganu podruhé.

Ve 42. minutě přišel definitivní hřebíček do rakve pro domácí Wigan. Po centru Elliota Grandina se hlavou podruhé trefil nejlepší hráč na hřišti Marlon Harewood a zvýšil už na propastných 0:3 pro Blackpool. V nastaveném čase dokonce mohl na 0:4 zvýšit Elliot Grandin, ale jeho pokus vyrazil gólman Kirkland na roh. Pro domácí fandy tak po poločase svítil na ukazateli hrozivý stav 0:3 pro Blackpool.

První poločas prakticky rozhodl celé utkání a tak se ten druhý spíše dohrával a Blackpool se pochopitelně soustředil hlavně na zadní vrátka. I přesto v něm bylo k vidění několik zajímavých příležitostí na straně Wiganu, který se snažil zkorigovat stav na příznivější.

Ta první přišla hned ve 49. minutě, kdy se při zaváhání hostí probíjel do šance Steve Gohouri, ale na poslední chvíli zasáhl obránce Blackpoolu a jeho akci zastavil. O deset minut později se znovu Wigan dostal do střelecké pozice, která však skončila úplně stejně jako ty předešlé. Ze střední vzdálenosti napřáhl Mauro Boselli a trefil znovu skvěle připravenou obranu Blackpoolu.

Největší a zřejmě také poslední šanci na snížení měl v 70. minutě znovu Mauro Boselli, který si naskočil na centr a hlavičkou trefil břevno. I po této akci se však potvrdila známá písnička tohoto utkání a gól padl na druhé straně. Po centru z levé strany se hlavičkou k tyči prosadil tentokrát Alex John-Baptiste a zvýšil už na 0:4.

Závěrečná patnáctiminutovka zápasu se nesla pouze v marné snaze Wiganu alespoň o čestný zásah, avšak veškeré útoky ztroskotaly na kompaktní obraně Blackpoolu, která si za dnešní zápas zaslouží absolutorium. Poslední ohrožení přišlo v 89. minutě z kopačky Rodallegy, ale ani jemu nebylo přáno štěstí při zakončení a tak zápas skončil vítězstvím Blackpoolu 0:4.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (15)

Přidat komentář
Devil

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

vyrovnany zapas.....remiza nebo Wigan o gol

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Blackpool nedá gól, i když proti Wiganu... 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

len skoda ze dal 4

Reagovat
smazaný uživatel

Teď děláš chytrýho, co?

Reagovat
KnoxXx

3-1

Reagovat
Losinho

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

super výsledek... čekal sem, že by Blackpool ve Wiganu mohl udělat body, ale toto je síla... Harewood je skvělý a nečekal sem že se chytne tak rychle... Když se v jedné anketě na netu hlasoval pro Wigan, že bude poslední v PL tak sem si říkal, že sem tam měl dát asi ten Blackpool, ale třeba sem se nakonec nespletl, ikdyž vše může být jinak a Wigan toto nakopne a pojede... uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál ten Sylvestre?

Reagovat
Legolas John

Blackpool FC super vstup

Reagovat
smazaný uživatel

to mě dost překvapilo že blackpool takhle převalcuje wigan

Reagovat
smazaný uživatel

všimli jste si,že poslední 3 roky týmy co postoupí z baráže tak maj super strat...Hull City,Loni Burnley...Porazili Man U,Everton....takže sem měl 02

Reagovat
smazaný uživatel

jo tak tenhle výsledek jsem fakt nečekal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele