30. kolo
19.03.2011 16:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan v poslední minutě přeci jen urval tři body, životně důležité tři body

Velice důležité tři body zařídil v poslední minutě Wiganu Figueroa. Jeho branka stáhla Birmingham na dosah posledních Latics, oba celky teď na chvostu tabulky dělí pouhý bodík. A po zásluze, atleti dnes představovali přeci jen silnější stranu a koneckonců správně ani nemuseli inkasovat.

Situaci ze šesté minuty se totiž nevyhnuly kontroverze, když opakované záběry odhalily ofsajdové postavení střelce Ridgewella i dalších dvou birminghamských hráčů. Nicméně hostující zadák skvěle předvídal a využil Jiránkova zásahu k brzkému otevření skóre. To Wigan na čas vykolejilo, dlouho nebyl schopný hrát svou hru a to ještě mohl děkovat Habsimu, že záhy vychytal Jeromeho a odmítl tak dvojnásobné vedení protivníka. Díky tomu se tak Cleverleyho gól z 25. minuty stal rovnou vyrovnávacím. Z největší části ho přitom zařídil Watson, který akci dodal prvotní myšlenku, a centrující Boyce, který umožnil kmenovému hráči MU zakončovat z pohodlné blízkosti.

Do té doby si Wigan nic nevytvořil, ovšem od prvního úderu byl jako vyměněný. Jistěji působil vzadu, agresivnější a vynalézavější byl vpředu. Přestože tedy ještě Brums například prostřednictvím Larssona z přímého kopu nebezpečně zahrozili, postupem času se neomylně uklízeli do ústraní. Ridgewell se proto musel dvakrát vydat ze všech sil, aby zablokoval protivníkovy pokusy, přičemž Rodallegův gól nebyl uznán pro předešlý faul. Wigan tak musel na rozhodující trefu čekat až do poslední minuty, kdy za hranicí šestnáctky napřáhl Figueroa.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Devil

1:2

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
diastan

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele