15. kolo
27.11.2010 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

West Ham United - Wigan Athletic 3:1

West Hamu i Wiganu letošní ročník vůbec nevychází. I proto chtěly oba kluby ve vzájemném zápase za každou cenu získat tři body. Úspěšnějšími byli nakonec Hammers, kterým se povedlo zvítězit v poměru 3:1. Mezi střelci jsou zapsáni Valon Behrami, Victor Obinna a Scott Parker, za hosty snižoval v samotném závěru Tom Cleverley.

První zajímavou příležitost utkání si na své konto připsal Wigan, konkrétně záložník Diamé. Jeho střelecký pokus ovšem dokázal gólman Green bez větších potíží lapit. Hodně vzruchu přinesla třináctá minuta. Obinnovu střelu totiž nešťastně tečoval rukou obránce Stam, i přesto se ale penalta nakonec nekopala. Následně se snažili zakončit Di Santo a Gomez, ani jednomu to však nevyšlo.

Vytoužený gól vsítil West Ham v 34. minutě. Špatného bránění Gohouriho využil záložník Valon Behrami a zhruba z pěti metrů přesně zakončil. Zanedlouho mohl vedení domácích pojistit Stanislas, s jeho ránou zpoza šestnáctky si ale Al-Habsi poradil. Ománský gólman se musel činit také při hlavičce Piquionneho, kterou výborně vyrazil.

Ve 49. minutě měl další výbornou příležitost na vstřelení branky útočník Frederic Piquionne, jenže ani tentokrát si nevedl ideálně. Jeho zakončení chyběla přesnost. Téměř na chlup stejně dopadl o několik minut později také jeho útočný parťák Victor Obinna.

Spolupráce těchto dvou hráčů ale nakonec přeci jen přinesla gólovou radost. V 56. minutě Piquionne přihrával a Obinna pálil do černého. Ovšem Wigan už za necelých deset minut mohl snížit a pořádně zdramatizovat průběh zápasu. Po faulu Gabbidona na Cleverleyho totiž rozhodčí Halsey odpískal pokutový kop. Exekuce se ujal střídající Boselli, jenže na Greena recept nenašel a promarnil tak jedinečnou šanci.

Nakonec West Ham přidal ještě třetí branku. Obinna naservíroval míč ke kopačkám Parkera, který bez problémů pečetil vítězství. Wiganu se do závěrečného hvizdu povedlo zásluhou Cleverleyho už pouze snížit na konečných 3:1. Pro Londýňany to je teprve jejich druhá letošní ligová výhra.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2 1

Reagovat
hawk

Hurá po dlouhé době tři body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele