38. kolo
22.05.2011 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

West Ham zakončil své účinkování v PL symbolicky - jasnou prohrou s Black Cats

Na desátou příčku byla skutečně výjimečná tlačenice, onen těsný boj ale nakonec vyhrává Sunderland. Ten si na závěr smlsl na odevzdaném a jasně sestupujícím West Hamu, jehož provizorní manažer Keen si tak o setrvání v této funkci řekl hodně tlumeně. Hammers ze dne na den vzkřísit vážně nedokázal.

A to nemusíme mluvit jen o výsledku, ani herně to nebyla žádná sláva. Vždyť i špatná defenzíva Sunderlandu neměla moc problémů udržet čisté konto a o rozvráceném útoku, jenž i tak zatížil soupeřovo konto třemi góly, snad ani netřeba dál mluvit. Snad jen ze samotného počátku pochází nějaké nebezpečí, kdy to z dálky zkoušel Hitzelsperger a nadějně pálil i Sears.

Jinak vynikalo spíše neschopné bránění domácích. Díky němu brzy dvakrát zahrozil navrátilec Gyan a hned v 17. minutě také prvně rozvlnil síť Zenden, jenž osamocen hlavičkoval po Elmohammadyho centru. Tento jednogólový náskok pak Sunderland až do přestávky strážil bez větších problémů, strachovat se musel snad jen při dorážce Hinese, po které se akrobaticky vrhl Mignolet.

Také po 15minutové přestávce WHU neumělo bránit. Ukázalo se to ihned po šesti minutách, kdy Sessegnon nastartoval u půlící čáry a pak nikým nerušen doputoval až ke Greenovi, jehož hladce prostřelil. Sám londýnský brankář měl posléze do konce utkání ještě moře práce. Kolem tyče musel vyrážet kupříkladu Colbackův projektil, zatímco Mignolet se už mírně zapotil akorát při Obinnově hlavičce přímo doprostřed brány. V nastavení ke všemu ještě Riveros dostal prostor ke šťastné střele, která se proměnila v jubilejní sedmdesátou branku, kterou letos WHU obdrželo.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
Devil

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

rozloučení s PL 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4 1-Ba,Parker,Ba,Ba-Upson-vl.gol

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele