9. kolo
23.10.2010 18:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

West Ham zase prohrál a ani po tomto víkendu se nehne ze spodku tabulky

Po 14 měsících West Ham nezvládl bodovat v zápase, jehož první změnu skóre obstaral on sám. Potvrdil tak svou neschopnost pravidelně bodovat a zároveň se odpoutat od ligového dna. Newcastle se touto výhrou naopak zase dobře naladil a ke všemu zabránil, aby se toto kolo stalo všeobecnou můrou pro hosty. Dnes je totiž jediným týmem, kterému se v Premier League povedlo vyhrát na cizím hřišti.

Na Upton Parku se dnes hrálo pro Malcolma Allisona, nedávno zesnulou hráčskou legendu West Hamu, a podle toho to také zkraje vypadalo. Domácí se evidentně lépe nabudili a na svého soka se vrhli s nebývalou vervou. Piquionneho gólovku však například anuloval zdvižený praporek čárového, stejně jako zákrok dobře postaveného Tima Krula. Vážnější už to bylo ve 12. minutě, přestože se na první pohled mnozí obránci NUFC domnívali, že šlo rovněž o ofsajd. Jelikož ovšem opakovaný záběr ukázal, že byl Coleův náběh na křižný pas Piquionneho zcela v pořádku, racionálně nešlo proti útočníkově snadnému zakončení takřka z brankové čáry nic namítat.

Doteď zbytečně nervózní Magpies tento gól nemohl více rozhodit, to je smutný fakt, spíš je tedy přinutil alespoň k nějakému tlaku, který však zákonitě ústil v mizerný centr takříkajíc nazdařbůh. Tak to alespoň dlouho dopadalo, nakonec ale právě z jednoho vysokého míče zapršelo. Stalo se tak ve 23. minutě, kdy Bartonův centr sklepl pro Nolana Carroll a hostující kapitán si už věděl rady - levačkou trefil z první přesně prostor u vzdálenější tyče. Tímto okamžikem utkání upadlo do nudnějšího stereotypu, během něhož si oba týmy užívaly stav, kdy ani jeden z nich neprohrává. Určitý vzruch vneslo na hřiště až Obinnovo zacvičení s dvojicí protivníků, jež následoval prudký pozemní centr, na který jen taktak že nedosáhl Cole.

Druhý poločas už zastihl West Ham v pomalém rozkladu. Kladivářům se nedařilo obsadit na delší čas soupeřovu polovinu, kombinace ve velkém množství nevycházely. Všechno pak navíc ještě zhoršila 69. minuta, kdy se k dalšímu parádnímu centru odhodlal Barton a tentokrát sám Carroll vyslal na Greena gólový projektil. Tato situace pak Upton Park dokonale umlčela, domácím fanouškům se jen stěží podporovalo mužstvo, které skutečně v druhém dějství jako by bylo pomalu na odpis.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Devil

Straky Go Go!!

tip.-1:3

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dobreeeeeeeeeeeeeeeeeeee jen tak dal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele