2. kolo
21.08.2010 16:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Bolton si na Upton Parku ušil ze štěstí kabát

Třebaže prakticky po celý zápas tahali za kratší konec pomyslného provazu, nakonec dle výsledku vítězí poměrně přesvědčivě. Takový je osud Trotters, kteří dnes udíleli lekce z efektivity. V první půli je dvakrát zachraňoval Jaaskelainen, z toho jednou při penaltě, pak i zvonila tyčka. V druhé půli potom dvěma góly zazářil Elmander.

Hned ve třetí minutě sice Elmander ve slušné šanci minul, jenže to bylo na dlouhou dobu od Boltonu opravdu vše. Po delší odmlce totiž Coleovi musel ve střele zabránit skvělý zákrok Holdena a Dyerova střela se mezi tři tyče nevešla jen těsně. Ještě hůře bylo Boltonu, když se ve vlastním vápně opřel Steinsson o Colea a pískala se penalta. Při její exekuci ale nejspíš bylo zle i Coleovi, jenž svůj pokus přímo daroval Jaaskelainenovi a jenom tak potvrdil, že ve West Hamu stále není vše v pořádku. Tentýž fotbalista mohl pověry odehnat jenom po dvou minutách, při zemi byl ale Jaaskelainen v cukuletu a likvidoval. Do poločasu si domácí diváci mohli "gól" zařvat ještě jednou, kdyby finský brankář včas nezareagoval na Parkerovu přihrávku a neodklonil Dyerův pokus alespoň do tyče.

Druhé dějství už bylo o něčem úplně jiném. Pouhé dvě minuty z něj stačily Wanderers k úvodní trefě utkání. Pod tu se výrazně podepsal Kevin Davies, jehož míč si hlavou do vlastní klece srazil Upson. Tím Trotters nepatrně nastartoval, a když se neujal Reidův volej, zaúřadoval poprvé švédský forvard. Jako král se Elmander v 68. minutě vznesl do vzduchu, aby odhlavičkoval do sítě Leeho precizní centr z bleskového protiútoku. Tato druhá rána zase načas probrala dokonale šokovaný West Ham. Za něj nejprve trestuhodně minul Piquionne, aby záhy Noble nepustil Colea k další penaltě a ukázal mu, jak se má kopat. Všechno to ale Hammers bylo docela dobře k ničemu, neboť šest minut před koncem opět způsobil chaos ve vápně soupeře Davies a Elmander volný míč bez problémů nasměroval za brankovou čáru.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Devil

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele