27. kolo
12.02.2011 16:00 CET
3 : 3
(3:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - West Ham United 3:3

Celkem šest branek, po třech na každé straně viděli diváci na stadionu The Hawthorns. Domáci West Bromwich vedl po prvním poločase už o tři branky, ale Kladiváři ukázali obrovskou vůli a odhodlání a utkání nakonec nasměrovali ke konečné remíze 3:3.

Diváci na The Hawthorns nemuseli na první branku utkání čekat příliš dlouho. Už ve 3. minutě totiž ukázal dobrou pravačku Graham Dorrans, když jeho střela vně pokutového území skončila v síti - 1:0 pro West Bromwich. Nápor domácích byl v úvodu velký a nakonec vyústil v druhou branku. Po přihrávce Fortuneho zamířil přesně Jerome Thomas - 2:0 pro West Bromwich. Domácí sice vedli, ale i přesto museli řešit jednu nepříjemnost. Youssuf Mulumbu se zranil a musel být brzy střídán Jamesem Morrisonem. Vynucené střídání ale nemělo na hru valný vliv, West Brom hrál nadále lépe a West Ham měl co dělat, aby zabránil další brance. Kladiváři ohrozili domácí branku jen párkrát, a to po nevýrazných střeleckých pokusech.

Po půlhodině hry přidali domácí už třetí branku, respektive Kladiváři si jí vstřelili sami. Vlastence si připsal Winston Reid - 3:0 pro West Bromwich. West Ham se až po třetí brance trochu oklepal a především v závěru prvního poločasu domácí zatlačil. Ti ale vedení 3:0 do poločasu udrželi.

Londýnský klub se i přes nelichotivý vývoj nechtěl vzdát a na začátku druhého poločasu zadělal na pořádné drama. Přihrávku Nobleho zužitkoval levačkou Demba Ba. Za chvíli byl Demba Ba v další šanci, jeho pokus byl ale zablokován. Hlavičku Boa Morteho zase vychytal brankář Myhill. Hosté se jednoznačně zlepšili a v 58. minutě snížil na rozdíl jediné branky Carlton Cole. Frédéric Piquionne mu poslal přesný centr a Cole ho hlavou přetavil v druhou branku Hammers. Za další dvě minuty zachránila WBA tyčka, smůlu měl v tomto případě Piquionne.

Hrála se vyrovnaná partie a šancí byla spousta. Pojistku mohl vstřelit Morrison, na druhé straně zase chybělo k vyrovnání málo, když Da Costa hlavičkoval jen vedle. V 83. minutě se hostující fans dočkali vyrovnání, Demba Ba znovu levačkou zakončil přesně a svojí druhou brankou v utkání zařídil vyrovnání na 3:3. West Bromwich tak prohospodařil během druhého poločasu luxusní tříbrankový náskok. A mohlo dojít k obratu, dalekonosnou střelu vyslal Da Costa a chyběl kousíček. Do konce utkání se na divokém výsledku 3:3 už nic nezměnilo.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 2

Reagovat
Veselac

1:3

Reagovat
Tomtaf

6:3

Reagovat
lubik

3:3

Reagovat
Veselac

dobrej vtip

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele