9. kolo
23.10.2010 16:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

The Hawthorns zůstává nedobyto, pročež se West Brom alespoň na chvíli posouvá na čtvrtý flek

West Bromwich je minimálně do neděle na čtvrté příčce zajišťující účast v Lize mistrů. I když je samozřejmě předčasné klást si dlouhodobě cíle úměrné současnému ukotvení v tabulce, Baggies opět naznačili, že se s nimi pro letošek do bojů o poháry musí počítat. Domácí obrat zápasu s Fulhamem to jenom dokazuje.

Přitom atmosféra na The Hawthorns od počátku skutečně nebyla nejlepší. Jednak ji špatně naladil drsný liják, který se nad West Bromwichem přehnal krátce před výkopem, jednak ji brzy ještě zhoršila situace z deváté minuty. Tehdy z 25 metrů vypálil Gera, aby se od tyče odrazil míč do těla Carsona a za brankovou čáru. Tento okamžik Throstles na nějakou chvíli dokonale opařil, což jen potvrdil Jara svou mizernou malou domů, kterou vyzval ke skórování Kamaru. Ten naštěstí pohrdl, když jeho projektil akorát lízal vnější část brankové konstrukce. Baggies se tedy mohli brzy vrátit do zápasu. Hned první povedenou akci, jíž na ose hřiště založil Chris Brunt, přesně zakončil Mulumbu a nálada na stadionu okamžitě zaznamenala zlepšení.

V důsledku vyrovnání začalo dění na hřišti trošku nudit, oba týmy vypadaly docela rezervovaně. Vše mohl změnit až Olssonův pokus z konce prvního dějství, který až zpod břevna vylovil obránce Kelly. Tudy tedy cesta nevedla, a tak si ve 40. minutě museli domácí pomoci trošku ilegální cestou. Situaci, kdy Fortuné po pěkném pasu Thomase hladce zavěsil, totiž předcházel právě útočníkův ofsajd. Nicméně praporek zůstal nečinný, takže West Brom do konce zápasu neusilovalo o vystřelení vedoucí branky, nýbrž spíš o nějakou tu pojistku.

Ta se však nedostavila, přestože k tomu šance byly. Jenže Morrison v klíčovém okamžiku podklouzl a Scharner si pak pro změnu vylámal zuby na jistém Schwarzerovi. Baggies se proto museli spokojit pouze s vítězstvím 2:1, které mu ovšem tak jako tak zajistilo 15 zápasů trvající domácí neporazitelnost.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bravo W.B.A. !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele