34. kolo
23.04.2011 16:00 CET
4 : 2
(0:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Wigan Athletic 4:2

Devět zápasů Sunderland čekal na vítězství a dočkal se! Wiganu bez jediného útočníka na hřišti nastřílel čtyři branky a má tak již dost možná jistou záchranu. Zato Latics čekají dost nepříjemné záchranářské starosti.

Velké nepříjemnosti pro Sunderland začaly už ve třetí minutě utkání. Po zprvu nevině vypadajícím střetu s Onuohou zůstal na hrací ploše ležet Phil Bardsley, jenž za asistente umělého dýchání na nosítkách musel opustit hrací plochu. Podle posledních zpráv ale vyšetření skotského obránce dopadlo dobře a nemělo by se jednat o nic vážnějšího.

Tím ale zdravotní lapálie Mackems neskončily. V pětadvacáté minutě musel ze hřiště kvůli problémům s podkolenními šlachami odejít také Welbeck a na hřišti tak zbyl jediný zdravý útočník Gyan. On a ani Steve Bruce ale ještě nevěděli, co je čeká ve druhé polovině.

Byl to právě Gyan, kdo měl na svědomí nejvýraznější akci prvního poločasu. Před ním sice nebezpečně pálil Rodallega, nicméně ghanský útočník dostal ve 36. minutě skvělý míč za obranu, Caldwell v souboji s ním upadl a africký fotbalista loňského roku měl šanci poslat Wearsiders do tak kýženého vedení, jenomže jej zradil první dotek s míčem a Al Habsí už měl pozici jednoduchou. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Prakticky ihned po návratu ze šaten si Sunderland vytvořil velký tlak. Nejprve se z otočky neprosadil Gyan, následně musel opět zběsilým zákrokem před Elmohamadym uhasit požár Al Habsí. Ačkoliv Sunderland tedy v té době ovládal hru, do vedení se dostali Latics. N’Zogbia předal míč Momo Diamému s jehož ránou z pětadvaceti metrů si Mignolet neporadil a Wigan tak překvapivě vedl.

Vedení hostů však nevydrželo dlouho. Caldwell stáhl těsně před šestnáctkou Gyana a byl nařízen volný kop. Cattermole rozehrál míč k Malbranqueovi, ten odcentroval na hlavu Asamoaha Gyana, jemuž se konečně poprvé od únorového utkání s Tottenhamem podařilo skórovat a zároveň také vyrovnat.

Sekundy ghanské hvězdy v utkání ale pomalu začaly utíkat. V 62. minutě Mignolet zasáhl proti Watsonovi a poslal Gyana na zteč, jenomže ten si přivodil zranění a musel vystřídat. Steve Bruce si ale na lavičku nevzal jediného čistokrevného útočníka a musel tak zápas dohrávat s dvojicí improvizovaných útočníků Malbranquem a Sessegnonem. Na nejhorší tým Premier League by si v té chvíli nikdo nevsadil!

Jenomže to by byla chyba. Jen dvě minuty poté co Gyan opustil hřiště na nosítkách si Jordan Henderson zpracoval těžkým prvním dotekem míč na prsa a pak levou nohou vstřelil pravděpodobně nejhezčí gól Black Cats v sezóně!

Typickým jevem zápasů Sunderlandu je bránění hubeného náskoku. Jenomže to jako by v tuto chvíli Brucově družině bylo cizí. Naopak, v 73. minutě si čtyřicetitisícový dav zajásal znovu. Alcaraz stáhl v pokutovém území Sessegnona a kromě žluté karty musel snášet ještě nepříjemný pocit z nařízené penalty, kterou beninský reprezentant po srovnání dechu proměnil.

Fanoušci na Stadium of Light nevěřili svým očím a před dalším gólem moc nevydechli. Jordan Henderson svou druhou brankou v utkání pečetil vítězství domácích v zápase, díky čemuž Mackems protrhli devítizápasovou šňůru bez vítězství. Nic na tom nezměnil ani pozdní gól střídající Franca Di Santa.

Autor: Daniel Polách / safc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 1-Welbeck,Gyan,Gyan,Figeroa

Reagovat
Chazy

Geniální, když Figueroa nemůže nastoupit

Reagovat
smazaný uživatel

Wigan

Reagovat
Veselac

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele