35. kolo
30.04.2011 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Sunderland nadále živí mizernou formu, naopak Fulham opět jasně zvítězil

Druhá výhra poměrem 3:0 za sebou a konečně další triumf na půdě soupeře - Hughesova banda končí sezonu ve velkém stylu. Jedním dechem ovšem nutno dodat, že mu k dnešní destrukci Sunderlandu notně pomohlo soupeřovo rozpoložení, které mělo k ideálu vážně hodně daleko.

Bruce totiž jednak nemohl využít služeb ani jednoho čistokrevného útočníka a jednak jej po nadějném startu zradili nedobře vyspalí obránci. Sessegnon s Malbranquem tedy skutečně mohli v úvodu zápasu působit obraně Fulhamu, postižené náhlou ztrátou stopera Hangelanda, nemalé problémy, jenže co jim to bylo platné, když ani kopa zadáků okolo nezvládla ve 33. minutě zabránit ve střelbě Kakutovi. Ten si tak i přes očividné strádání zpracoval pro sebe Zamorův centr a s potížemi uklidil míč do sítě. Hned poté mohl Sunderland vyrovnat, avšak Cattermole po výměně přihrávek se Sessegnonen zacílil jen slabě do Schwarzera. To byl přitom doslova zásadní okamžik, po přestávce už totiž Black Cats na světlé chvilky z prvního dějství nenavázaly a protivníkovi se úplně poddaly.

Snad jen Sessegnon se ještě statečně rval, jinak to bylo jedno táhlé vzdávání v přímém přenosu. Hned v 54. minutě si málem dokonale porozuměl Gudjohnsen se Zamorou, Islanďanův střílený centr na zadní tyč ale nakonec poměrně rozjetý útočník nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Tam tedy balon nasměroval až o sedm minut později Simon Davies, když perfektně zaspolupracovali Sidwell se Zamorou a druhý jmenovaný pak nechal spoluhráče při zemi klidně zdvojnásobit náskok Cottagers. Tečku potom přidal tentýž hráč a opět hlavně díky Zamorovi. Jeho centr totiž způsobil zmatek v pokutovém území Sunderlandu a v něm se Davies zorientoval s obtížemi, ale přeci jen nejlépe. Úplný konec utkání už pak nemá cenu sáhodlouze komentovat - již čtvrthodinu před koncem se tribuny začaly vylidňovat a Bruceovi pranic nepomohlo ani zoufalé vytažení obránce Onuohy na hrot dnes neexistujícího útoku.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 1-Gyan,-Zamora

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele