18. kolo
18.12.2010 13:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

V Sunderlandu se hrálo a domácí tým tu i po dnešku bude hájit domácí nepřemožitelnost

Ve víru hromadného odkládání všemožných zápasů se odehrálo jedno nesmírně napínavé klání na Stadium of Light. Tam nakonec s vypjetím všech sil Sunderland uhájil domácí neporazitelnost, ba co víc - jiné příjemné překvapení z Boltonu dokonce těsně přehrál.

První poločas utkání dvou letošních senzací přinesl vyrovnanou podívanou prakticky ve všech ohledech. Na branku vystřelily oba celky třikrát, statistika držení míče rovněž těžko mohla být vyjádřena rovnovážněji. Ovšem přesto musel mít ze svého soupeře větší respekt spíše Bolton, protože Sunderland působil dravějším a odhodlanějším dojmem, co se obzvlášť prostoru ve vápně protivníka týče. I když tak třeba Gyan ve 13. minutě úplně nepůsobil, když v rozhodující chvíli poněkud ztratil koncentraci a z dobré palebné pozice trestuhodně přestřelil. O něco lépe si později vedl Gyan, jehož střelu sice na pohled nešťastně ztečoval Cahill, avšak ve finále míč přece jen trefil Jaaskelainena někam do ramena. Tedy do stejné části jeho těla, která se později ve 32. minutě podílela také na první trefě Black Cats.

Hendersonův míč si totiž na zadní tyči krkolomně zpracoval Bent, pohotově napálil Jaaskelainenovo levé rameno a Welbeck pak zblízka už dokázal propasírovat míč za brankovou čáru. Radost očividně nabuzenějším Mackems potom trochu překvapivě nezkazila ani poslední minuta prvního dějství. Když se totiž balon odrazil ke Knightovi, zhruba metr a půl před čáru, kdejaký fanoušek Sunderlandu se už smiřoval s vyrovnáním, jenže ejhle. Gordon se rozhodl šokovat - v cukuletu se vymrštil a předvedl zákrok sezony, když si jako tygr levačkou doskočil pro projektil, jenž byl doslova předurčený k tomu být gólovým.

Druhý poločas odstartovalo delší bučení hostujících fanoušků na rozhodčího, potažmo Cattermolea, jenž zcela očividně prošlápl nárt Elmanderovi a měl tak vidět druhou žlutou kartu v zápase. Nicméně nestalo se a celkově lze říct, že se pak i v následujících pasážích aktéři soustředili především na to, aby sudímu co nejvíc znepříjemnili řízení zápasu. Což pochopitelně nelze označit za zcela košer přístup. Bolton tedy začal na vrata bušit až někdy v 65. minutě, místo nějaké své šance se ale po chvíli spíše sám třásl. Bent si sice ještě v ideálním postavení nechal mičudu proplout pod nohou, ale následná Gyanova přihrávka pod sebe a Welbeckova koncovka už vyústila alespoň v nastřelenou tyčku.

Trotters mezitím neustále potvrzovali, že dnes opravdu nemají svůj den. Elmander například při střetu s Ferdinandem jako by zapomněl spadnout, takže sudí pomalu ani nemohl zapískat penaltu, třebaže opravdu visela ve vzduchu. Cahillova a později i Klasničova střela pak byly pro změnu ztlumené a ztečované do bezpečí. V závěru se už jen při křečovitém mačkání Black Cats ve slušné pozici ukopl chorvatský žolík.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 2

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně kočky tohle jsme potřebovaly, tak a hurá na Old Trafford

Reagovat
smazaný uživatel

Welbeck má formu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele