20. kolo
28.12.2010 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Blackpool FC 0:2

Ani jednatřicet střel nestačilo Sunderlandu ke skórování. Jedenáct pokusů pochytal výborný Kingson, zbylých dvacet skončilo mimo. Naopak Blackpool se mezi tři tyče trefil pouze čtyřikrát a hned dvakrát Campbell uspěl.

U Black Cats si diváci už mohli zvyknout na opatrný úvod zápasů a také na střídání kvůli zranění ještě před přestávkou. Obojího se dočkali i tentokrát. První zajímavější pokus vyslal po jedenácti minutách Bent, který nepřesnou ranou zmařil akci Gyana s Welbeckem. Mírná změna tak přišla alespoň u střídání, kdy zraněného Grandina musel střídat manažer hostů.

Na další zajímavější akce se čekalo do druhé části prvního dějství. Ve 27. minutě zavelel k rychlému kontru Cattermole a našel Gyana, který z úhlu nedokázal rozvlnit síť z vnitřní strany. Rychlé přechody do útoku hrály prim i v následujících snaženích. Hosté se během pár vteřin dostali od vlastní branky až před vápno soupeře, kam Sylvestre nahrával Varneymu. Ten sice zamířil mezi tři tyče, brankáři domácích ale mnoho práce nenadělal.

Další brejk domácích zakončoval po dobré hře Phillipse Campbell, který nenapodobil svého kolegu a nezamířil přesně. Před dalším zahozeným kontrem, který se rozhodl spálit Dent, když mu na hranici ofsajdu přihrával Welbeck, splnil kvótu střídání z důvodu zranění i Sunderland - ze hry musel Onuoha.

Ve 34. minutě se projevila stejná dvojice hráčů Black Cats, tentokrát to domácí kanonýr zkoušel k druhé tyči, opět bez úspěchu. Nemusel se však příliš stresovat, po příhře Sylvestra pokračoval v představení špatného zakončení Campbell.

Pět minut před odchodem do kabin se Dent proměnil v přihrávajícího hráče, Henderson tak konečně prověřil i brankáře, když trefil místo, kde stál Kingson. Ve 45. minutě se pak chytal za hlavu Gyan, když po centru Al Muhammadiho v gólové šanci nepochopitelně minul.

Tři minuty po změně stran poslal dlouhý pas z vlastní poloviny do šestnáctky soupeře Al Muhammadi, Bent připravil Welbeckovi a jeho pokus musel Kingson krýt. Z vedení se tak radovali hosté. Vaughan rozehrál rohový kop na Evatta, který se štěstím dostal míč k malému vápnu na Campbella, který zblízka snadno zakončil.

V 57. minutě předvedl snažící se Sunderland dobrý přesun do útoku v podání Welbecka s Hendersonem, na jejímž konci Gyan poslal balón nad břevno. Krátce po hodině hry měl naopak blízko k pojistce Blackpool.

Až Bardsley musel krotit akci Vaughana s Taylor-Fletcherem, aby ve stále stejné minutě hlavičkoval nepřesně Cathcart. Právě Bardsley mohl v 66. minutě vyrovnat, když pálil z hranice vápna, Kingson však jeho pokus vyrazil k v ofsajdu stojícímu Gyanovi.

Brzy poté se brankář nováčka ligy předvedl i proti střele zblízka, jenž vyslal Malbranque. Black Cats sbíraly jednu nepřesnou střelu za druhou a deset minut před koncem se obzvlášť nechápavě musel chytat za vlasy Welbeck, když po rohovém kopu Hendersona v jasné příležitosti netrefil.

Během velkého tlaku se musel předvést Kingson v 82. minutě, když až na druhý pokus kryl pokus z hloubi vápna od Cattermolea. Brzy poté už fanoušci domácích zvedali ruce nad hlavu, předčasně. Po hrubkách Evatta s Cathcartem se ke střele z pár metrů dostal Bent, kterého parádně vychytal Kingson. Dorážku Al Muhammadiho pak zablokoval obětavý Evatt.

A větší část tribun se nemohla radovat ani v 85. minutě, kdy se Bent jal exekuce přímého kopu a rozezvučel břevno. Místo vyrovnání tak přišla poslední minuta řádné hrací doby, míč na vzdálenější tyč od Phillipse, kde stál Campbell, aby podruhé rozvlnil domácí síť - 0:2. Čtyřminutové nastavení pak zklamaní hostitelé nevyužili ani ke korigování stavu.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com, eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4 2

Reagovat
Mircu5

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

myslím si, že tady ani gol nepadne...Sunderland do ted doma ještě neprohrál a Blackpool venku taky nehraje špatně, tady to domácí budou mít hodně těžké, ale můj názor, že domácí 3 body nevezmou.....můj tip 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele