1. kolo
14.08.2010 16:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Birmingham City 2:2

Ačkoliv Sunderland ve svém úvodním utkání nového ročníku Premier League na domácím stadionu vedl už o dvě branky, Birmingham se nevzdal a domů si díky dvěma gólům z poslední čtvrthodinky veze bod!

Po prvním vlažnějším oťukávání z obou stran přišla ve 23. minutě rána z nebes. Malbranque chytře vysunul dopředu Benta, ten si obhodil Bowyera, obránce Birminghamu jej sice fauloval, nicméně v rozeběhnuté akci mohl pokračovat Campbell, jenž dokázal doběhnout Carra, natlačit se před něj a vymodlit si na sudím Taylorovi penaltu. Arbitr sice chvíli váhal, pak ale po konzultaci s kolegou na pomezí ukázal na značku pokutového kopu. Míč si nemohl vzít nikdo jiný než nejlepší střelec Sunderlandu v loňské sezoně Darren Bent, jehož směr střely sice Foster v brance Birminghamu vystihl, ale na míč nedosáhl.

Elitního kanonýra Wearsiders sice po generálce SAFC na ligu s Hoffenheimem trápily bolesti zad, nakonec ale nastoupil a Black Cats za to mohli být rádi. Ve 28. minutě ale mohl ve finální fázi zvolit lepší řešení. Campbell mu pohlednou patičkou přiťukl míč, Bent postupoval sám na Benta, ale místo umístěné rány či přihrávky k dobře postavenému Malbranqueovi zvolil střelu dva metry vedle pravé Fosterovy tyče.

Domácí ve své aktivitě pokračovali, ve 35. minutě jim ke gólu opět moc nescházelo. Al-Muhammadi si s obrovskou lehkostí poradil u postranní čáry s Ridgewellem, od rohového praporku odcentroval a obránce hostí Bowyer mohl být rád za skvělé reflexy Fostera, jenž jeho sraženinu vytáhl na roh.

Ještě před koncem první půle ale dorazily nepříjemnosti i na polovinu Mackems. Kapitán pruhovaných Lee Cattermole po druhé žluté kartě oslabil svůj tým a kapitánskou pásku předal Steedu Malbranqueovi. Svěřenci Steva Bruce ale i přes čtyřminutové nastavení nejtěsnější výsledek do šaten udržely.

Jak se dalo očekávat, Birmingham po změně stran převzal iniciativu, nicméně ani po poslepované obraně Black Cats se dlouho nemohl prosadit. Naopak to byl Sunderland, kdo dokázal využít nervózní obrany hostí. Jerome se neprodral přes Mensah s Richardsonem, druhý jmenovaný přihrál na čáru Hendersonovi, mladičký záložník Sunderlandu nakopl dlouhý míč dopředu ke Campbellovi, před ním se ale snažil odhlavičkovat míč do bezpečí Carr, jenomže místo od branky, si posunul obloučkem míč za vlastního brankáře.

Birmingham se k vážnější akci odhodlal až po druhém inkasovaném gólu. Jerome se ale v nadějné pozici k hlavičce nedostal a Fergusonovi rána uletěla až někam k horním řadám Stadium of Light. Jinak už si počínala posila týmu Alexe McLeishe Nikola Zigić, jehož ránu z 62. minuty vytěsnil Mignolet nad břevno jen s vypětím všech sil.

Brums se ale ani přesto nevzdávali. Proti deseti kočkám najednou zlepšily své přihrávky a obraz hry se změnil. Největším nebezpečí pro severoanglický klub představoval Jerome, na nějž mířila většina centrů jeho spoluhráčů. Útočník hostí v 71. minutě dostal ideální centr na hlavu, ale míč dokázal poslat pouze do rukavic připraveného Mignoleta.

V 78. minutě už ale hostí tolik smutnit nemuseli. Na rohový kop si totiž nejvýše naskočil Dann, jehož hlavička proskočila Mignoletovi mezi nohama až za brankovou čáru. Svěřenci Alexe McLeishe se ani do konce utkání nevzdali a to jim přineslo ovoce. V 89. minutě totiž Sunderland opět dojel na svou bolest z minulé sezony - inkasovanou branku v závěru utkání. Al-Muhammadi fauloval Larssona, ten standardku rozehrál a Ridgewell míč jen posunul za záda bezmocného Mignoleta.

Sunderland mohl nakonec utkání ztratit kompletně, ve třetí minutě nastavení ale Zigić v tísni z hranice penalty mířil vedle. Jak Sunderland tak i Birmingham tedy novou sezonu započaly remízou.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (7)

Přidat komentář
Devil

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KnoxXx

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
r.mrazik

super...Danny hral deset minut

Reagovat
smazaný uživatel

jn

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele