38. kolo
22.05.2011 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Wigan to opět dokázal. I letos se po výhře nad Stoke zachraňuje

Kouzlo Wiganu trvá dál! Sezonu co sezonu je pasován mezi hlavní adepty na sestup, přesto se od svého prvního entrée v Premier League zuby nehty drží. Platí to i po letošku, protože Latics zvládli výlet na Britannia Stadium, odkud vezou postačující výhru 1:0.

Také Wigan se dnes pohyboval na tenkém ledě. Dlouho hrál totiž s Potters nerozhodně, což by mu stačilo jen za hodně nepravděpodobných okolností, které ne a ne nastat. Atleti se tak museli spolehnout jen a jen na sebe, na svoji defenzívu a jeden zásah mnohokrát kritizovaného Rodallegy. Ona obrana ovšem nebyla tak pevná, jak by se při udržené nule dalo očekávat. Hned v první minutě málem Jones dostihl ležérní malou domů Alcaraze a celkově byl první poločas pouze o útočení Stoku. Defenzivní činnost ale klapla třeba při Jonesově pokusu, který z čáry uklízel Boyce, a proti stejnému hráči, respektive Pennantovi záhy skvěle zasahoval jako obvykle jistý Al Habsi.

Latics tedy v první půli rozpačitě, ale přece položili základ úspěchu. Od počátku totiž bylo jasné, že dnes klidně může rozhodnout jen jediná šance a klíčem k úspěchu tedy bude především čisté konto. To se nakonec atletům povedlo udržet i proto, že Jones nebyl již tak výrazný jako před přestávkou a že sami hosté konečně začali ohrožovat dosud znuděného Begoviče. A to dokonce v pravidelných intervalech. Probudil se Sammon, jehož volej v jednu chvíli vypadal až gólově, a prim začal hrát i N’Zogbia.

Ten nejprve marně vyzýval ke skórování Cleverleyho, ovšem když v 78. minutě proskotačil s míčem u kopaček podél levé postranní čáry a odcentroval na Rodallegu, sektor fanoušků hostí propukl v nadšený jásot. Sic se pak tato skupina diváků v 93. minutě stoprocentně nemohla nadechnout, když Delap vhodil míč do pokutového území a způsobil tak pořádné zmatky, nakonec byla skutečně tou šťastnější stranou.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Devil

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

0 0

Reagovat
Veselac

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele