5. kolo
18.09.2010 13:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Stoke City - West Ham United 1:1

West Ham poprvé v sezóně neodevzdal všechny body svému soupeři. Na hřišti Stoke City navíc v poločasu vedl, přesto mohl být na konci rád, že si nepřipisuje pátou porážku.

Rozpačitý první poločas přinesl gól z čistého nebe, když ve vcelku vyrovnaném utkání skončil v síti hned první nebezpečný pokus hostů. Změna stran přinesla zápasu náboj především díky rychlému vyrovnání. Zatímco na jedné straně se blýskal Sorensen, na druhé zvučely tyče.

První čtvrthodinka byla přísně opatrná. Ani na jedné straně se tým nehnal do bezhlavého útoku a ani delší obléhání vápna se diváci nedočkali. Až v devatenácté minutě zastavil dech domácím fanouškům Green, který neudržel střílený centr z přímého kopu Pennanta a Huth přes Gabbidona dokázal poslat míč do tyče odkryté branky.

Po dvou minutách rozehrával Pennant znovu standardní situaci jen pár metrů od vápna. Tentokrát míč přibrzdila zeď, přesto se k němu ve vápně dostal Jones. Ten ovšem při svém pohotovém pokusu nestačil lépe zamířit.

Nevýrazný West Ham tak dokonale zaskočil svého soupeře dvě minuty po půlhodině hry. Obinna rozehrával přímý kop á la zkrácený roh. Jeho centr se snesl na hlavu Gabbidona a Delap měl velké potíže, aby míč z brankové čáry vykopl. Bohužel pro něj natolik nešťastně, že se trefil do dvojice bojujících hráčů a odražený míč už nemohl Parker posunout nikam jinam než do prázdné branky.

Brzy poté mohlo být ještě hůře, když po rychlém přechodu do útoku pálil zpoza vápna Piquionne. Sorensen neměl se svým tygřím skokem nárok a musel si hluboce oddechnout, když uslyšel rozezvučené břevno.

Osm minut před koncem první půle se po autu Delapa dostal k hlavičce Jones, v plném běhu dal svému pokusu sílu, ale mířil až příliš vysoko. Do šaten se tak šlo za těsného vedení hostů.

Jenže už po třech minutách druhé půle bylo srovnáno. Pennant nacentroval z brankové čáry přes Parkera a nedůrazný Da Costa neuhlídal Jonese, který tak hlavičkoval do odkryté branky - 1:1.

Před hodinou hry mohl stejný hráč dokonat zvrat, když po pasu do vápna dokázal obrat o míč Upsona. Z úhlu pak zamířil ke vzdálenější tyči, kterou nakonec také trefil. Následné dorážky se ke Greenovi ani nedostaly.

Po další tyči, do které Jones hlavičkoval z pískaného ofsajdu, musel svou extratřídu obnažit Sorensen. Ten nejprve vyrazil pohotovou a jedovatou přízemní střelu zpoza vápna od Obinny, která mířila přesně k tyči. Po přetaženém rohovém kopu hlavičkoval Da Costa, svou chybu z úvodu poločasu nenpravil kvůli dalšímu výbornému zákroku dánského brankáře. Ten se velmi rychle dokázal dostat na zem a míč zázračně vyrazil.

Osm minut před koncem opět stáli andělé u tyčí Roberta Greena. Po autu Delapa hlavičkoval Fuller a hostující brankář už skláněl hlavu. Nicméně míč se odrazil od břevna těsně před brankovou čáru a jeden z obránců ho následně kopl do bezpečí.

Být hrdinou zápasu odmítl Parker, ke kterému se odrazil balón po přímém kopu, ale zpoza šestnáctky pálil bez přípravy dva metry vedle. Na začátku nastaveného času donutil Greena k zákroku Etherington, který šajtlí pálil z hranice vápna pod břevno. Zápas tak skončil nerozhodně.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele