28. kolo
28.02.2011 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

West Bromwich opět spasil Vela, i se Stokem tedy uhrál remízu 1:1

Mít pozitivní vliv na Carlose Velu - to je asi tak jediný aspekt, jakým Hodgson stihl zapůsobit na své nové ovečky. Nicméně nelze říct, že se mu to nevyplácí. Mexický forvard ho už dvakrát na poslední chvíli zachránil, lépe řečeno uval pro WBA bod. Nedávno se do sítě Wolves trefil v 90. minutě, dnes jen o chlup dříve.

Při pozdním pondělním večeru Stoke s West Bromwichem nenabídly nezasvěcenému divákovi příliš záživné podívané. Z drtivé většiny soubojů však bylo cítit, že se i v tomto utkání hrálo z obou stran o holou záchranu prvoligové příslušnosti. Hlavně první dějství nicméně z pohledu množství a velikosti šancí absolutně nudilo.

Baggies vypadali být spokojeni s pouhou kontrolou středu pole, přičemž směrem dopředu prakticky nic nepodnikali, takže se o veškerou zábavu celou půlhodinu staralo jen duo Carew-Jones na druhé straně. První příležitosti si nicméně stejně připravili hosté - Dorrans z úhlu konečně prověřil Begoviče, tak jako později přízemní ranou Fortuné. Na opačném konci hřiště zahrozil z přímého kopu Pennant - jeho pokus škrtal horní tyč Carsonovy svatyně.

Throstles víceméně celý zápas vypadali neohroženě, jako by měli vše pod kontrolou. V 53. minutě však při bránění Delapa podklouzl Dorrans a domácí středopolař tohoto nešťastného protivníkova okamžiku využil k odhlavičkování Pennantova centru od rohového praporku přesně tak, jak se sluší a patří. V tu chvíli se West Brom konečně zbavil všech pout a pustil se do soupeře s o mnoho větší vervou. Jenže Brunt ze střední vzdálenosti Begoviče nezaskočil a Fortuného pokus znovu jen jemně dosedl na břevno.

Proto to v 82. minutě musel přijít svým spoluhráčům ukázat Carlos Vela. Ten nejprve unikl signalizaci ofsajdu (která se přitom nabízela), dostal se k centru Reida a z těsné blízkosti hladce prostřelil Begoviče. V nastavení se pak navíc mohl stát tuplovaným hrdinou, kdyby z dorážky nenechal akorát i napodruhé vyniknout domácího golmana.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0 1

Reagovat
pavel.fotbal

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Carlito je prostě borec!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele