20. kolo
28.12.2010 16:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Stoke po výhře 2:0 stejným poměrem prohrál, Fulham se proto úspěšně dostává ze sestupové zóny

Drtivý start zajistil Fulhamu šťastnou tečku za rokem 2010. Dva slepené Bairdovy góly navíc zároveň znamenají, že se Cottagers konečně zase vyhrabali ze sestupového bahniska. Hughesovi se tak přeci jen bude příchod nového roku oslavovat poněkud lehčeji. To pro Stoke prohra nic moc neznamená, v elitní desítce se možná udrží tak jako tak.

Šestnáct měsíců Fulham čekal na venkovní výhru, zrovna na závěr stále ještě aktuálního kalendářního roku se ale konečně pochlapil. A za splněním své dlouhodobé vize vyrazil skutečně kurážně. Chris Baird, který na poslední chvíli nahradil v sestavě Salcida, hned ve třetí minutě sebral Huthův odvrácený míč na hraně šestnáctky a bez rozmyslu ho poslal vstříc Begovičovi. Ten sice zvládl zasáhnout, ovšem osud si nejspíš zažádal, aby se míč od tyče odrazil za brankovou čáru. A tak se také stalo. O šest minut později to navíc byla opět obráncova pravačka, co Stoke zasáhlo podruhé. Tentokrát Bairda vyzval krátkou rozehrávkou přímého kopu Andy Johnson a krátkovlasý zadák prudkou ranou trefil při zemi přesně prostor u levé tyče.

Není divu, že se Potters z tak dech beroucího soupeřova startu vzpamatovávali notnou chvíli. Šoku se dokonce zbavili až na přelomu obou poločasů, kdy Murphy musel z brankové čáry vykopávat Shawcrossovu hlavičku. Ve druhém dějství už se potom hrálo prakticky jen na Begovičovu svatyni. Jenže rozhodčí odpustil Cottagers dvě potencionální penaltové ruky a kromě nich už si vyložených příležitostí Potters příliš nevypracovali. Snad jen Huthova nízká střela Schwarzera nějak prověřila.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 1

Reagovat
Mircu5

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele