12. kolo
09.11.2010 20:45 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Stoke City - Birmingham City 3:2

Stoke City dlouhé minuty kontroloval jednobrankové vedení, které nabyl v závěru první půle a dvacet minut před koncem dokonce přidal druhý gól. Během dvou minut však Birmingham bleskově vyrovnal a zadělal na pořádné drama. To nakonec na Britannia Stadium rozlouskl v 85. minutě vítězným gólem pro Potters Whitehead.

První pětačtyřicetiminutovka přinesla několik šancí a to na obou stranách. V osmé minutě zprava centroval Pennant, ale hlavičkující Jones neuspěl. To byla šance Potters. Hosté se poprvé předvedli po dvaceti minutách. Gardner se z 20 metrů napřáhl ke střele a zaměstnal Begoviče. Rozhodující moment úvodního dějství přišel v závěrečných pěti minutách. Nejprve hlavičkoval Jones a Fuller se snažil ještě ztížit situaci Fosterovi, ale ten vyrazil na roh. Ve 44. minutě se míč od Collinse dostal přes Whiteheada až k Fullerovi. Jeho střelu zablokoval Dann, ale kulatý nesmysl se dostal k Huttovi a ten zavěsil. Ještě v nastaveném čase mohli Potters vedení navýšit, ale po Delapově dlouhém autu si parádní zákrok připsal Foster a pak se Delap nešťastně připletl do dráhy Huthovi hlavičky a těsně před brankovou čárou míč zády odvrátil. Brums horký závěr nakonec přežili jen s jedním inkasovaným gólem.

I druhý poločas začal šancí Stokies. Byl to znovu Huth, kdo se dostal k zakončení, ale hlavou netrefil. Po deseti minutách hry se ke slovu dostal Birmingham. Žigič poslal Jeroma a ten ze střední vzdálenosti vystřelil, Begovič kryl. O pár minut později už musel Begovič vytáhnout podstatně náročnější zákrok, ale Johnsonovo tečnutí Larssonova rohu chytil znamenitě. V 70. minutě utekl obraně Jerome, nacentroval a Higginbotham trefil míč do vlastní tyče. A Potters trestali. Hned z následného útoku se parádní ranou trefil Ricardo Fuller. Levačkou nedal Fosterovi šanci.

To už si domácí pomalu mysleli, že mají vyhráno. Uběhlo jen pár desítek sekund a iluze byla pryč. Higginbotham se hlavičkou snažil odvrátit míč, ale povedlo se mu to jen k Faheymu, který míč hrudí zpracovat a z voleje se povedenou ranou trefil. Za další podobně krátký časový úsek to bylo už 2:2. Skvělý Larssonův centr poslal do sítě hlavou Jerome. A Brums byli zpět v zápase. Navíc mohli skóre otočit úplně, ale to odmítl Begovič, když zlikvidoval Gardnera. A vzápětí, v 83. minutě, potřetí dokázali udeřit Potters. Higginbothamův centr našel Fullera, jeho pas prošel přes několik hráčů až k Whiteheadovi a právě domácí záložník zajistil Stoke výhru 3:2.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele