38. kolo
22.05.2011 17:00 CET
3 : 3
(2:0)

Reportáž

Newcastle United - West Bromwich Albion 3:3

Nejkrásnější utkání posledního osmatřicátého kola Premier League se odehrálo dnes na St James Parku, kde domácí Newcastle remizoval s West Bromwichem 3:3. Straky po sedmačtyřiceti minutách vedli již 3:0, pak však nasázel hattrick hostující Tchoyi a bláznivá přestřelka tak skončila smírem. Newcastle končí dvanáctý, WBA na jedenáctém místě.

Utkání bylo perfektním odrazem další skvělé sezony Premier League, nabídlo neobvykle vysoký počet gólových příležitostí, hrál se atraktivní fotbal na obou stranách. První půle jednoznačně patřila domácímu Newcastlu, v té druhé pro změnu dominoval West Bromwich, a tak je remíza zřejmě spravedlivým výsledkem.

První velkou možnost měl hned po třech minutách hry domácí Shane Ferguson, který si naběhl na kolmici Guthrieho, střelou z rohu šestnáctky ale Carsona nepřekonal. Na druhé straně to zkoušel Marc-Antoine Fortuné, s jeho tvrdou ranou z otočky si zase poradil náhradní brankář Newcastlu Krul.

V šestnácté minutě domácí korunovali tlak v pokutovém území soupeře, ze série tří rohových kopů za sebou se ujal až ten poslední, kdy se k míči tak dlouho nikdo nehlásil, až ho Lovenkrands přiťukl Stevenu Taylorovi a ten zblízka propálil vše, co mu stálo v cestě. Ve dvacáté osmé minutě to byl znovu aktivní Lovenkrands, který se pokusil ohrozit branku soupeře, tentokrát ovšem neúspěšně.

Osm minut před poločasovou přestávkou se podruhé v zápase mohl radoval Taylor, to by však musel z hranice penalty mířit přesněji. Ve třicáté deváté minutě se již domácí dočkali zaslouženého druhého gólu, Ameobi vyhrál důležitý hlavičkový souboj na hranici šestnáctky a Lovenkrandsovu ránu si stačil Carson vyrazit jen za brankovou čáru.

Hned dvě minuty po pauze to bylo o tři branky, Enriqueho centr si hodně nešikovně srazil do vlastní sítě Jonas Olsson. Po hodině hry hosté vykřesali naději na bodový zisk, Reidův dokonalý pas za obranu si našel Somen Tchoyi a tváří v tvář Krulovi nezaváhal.

V jedenasedmdesáté minutě už to bylo jen o gól, přetažený centr Olssona se dostal až k Tchoyimu, který si pohrál s domácí obranou a tvrdou ranou pod břevno snížil. Pět minut před koncem mohl rozhodnout Ryan Taylor, svou devětadevadesátiprocentní šanci ale neproměnil. A tak přišel trest v podobě vyrovnání, v devadesáté minutě znovu skvěle odcentroval Olsson a na zadní tyči úplně zapomenutý Tchoyi dosáhl na hattrick. Ve čtvrté minutě nastavení mohl dokonat fantastický obrat Steven Reid, to by však chtěl West Brom zřejmě moc.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Devil

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele