10. kolo
31.10.2010 14:30 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Severovýchodu vládne Newcastle, Sunderland vyprovodil pěti góly

O králi severovýchodu Anglie je po dnešku jasno. Newcastle si ze souboje se Sunderlandem udělal menší one-team show a svému věčnému rivalovi nastřílel pět gólů. Za Mackems v poslední minutě alespoň čestně korigoval Bent. V domácím dresu se hattrickem zaskvěl Kevin Nolan.

Přitom už od čtvrté minuty mohlo být všechno jinak, kdyby po Hendersonově rohu lépe hlavou zamířil Titus Bramble. Urostlý stoper se však proti svému bývalému klubu neprosadil, zamířil vedle. První vážnější příležitost si Magpies nechali na 23. minutu. Barton poslal rohový kop na zadní tyč, kde hlavičkujícího Carrolla zlikvidoval Mignolet, ale dorážku Colocciniho už jen nehybně sledoval. Domácí stoper však zamířil hlavou vedle.

Skóre se v St. James' Parku měnilo poprvé ve 26. minutě. Carroll se ve vápně bil s dvojnásobnou přesilou, až se míč dostal k Nolanovi a ten ho povedeným kopem přes hlavu poslal nechytatelně do sítě. Už o dvě branky to bylo za osm minut a střelcem byl opět Nolan. Tentokrát záložník Newcastlu chladnokrevně zakončoval kolem Mignoleta po přihrávce Bartona. A noční můra pro Sunderland ještě nekončila. Vyvrcholení prvního poločasu přišlo ve třetí nastavené minutě. Do vápna se vřítil Gutierrez a sudí Phil Dowd ukázal po kontaktu s Onuohou na puntík pro pokutový kop. Penaltu poslal nekompromisně do levého dolního rohu Ameobi a Magpies šli do kabin za pohodlného vedení 3:0.

Black Cats o přestávce doufali, že špatné první dějství hodí za hlavu a v tom druhém vše napraví. Jenže se ještě nestačili ani pořádně rozkoukat a přišla další rána. Tentokrát sice ne v podobě branky, ale ani červená karta pro Brambla tým příliš nepozvedla. Přímou červenou viděl Bramble za sestřelení Gutierreze, jenž si to mířil na bránu. Stav 3:0 drželi Mackems až do 70. minuty, pak se znovu ukázal Ameobi. Danny Simpson poslal do vápna parádní centr. Carroll ho sice poslal do břevna, ale na vápně byl připravený Ameobi, jehož nechytatelná dělovka rozvlnila síť. Za dalších pět minut se aplaudovalo znovu. Bartonův roh hlavičkou prodloužil Ameobi a druhou hlavičkou ho přímo do branky poslal Nolan. Kapitán Magpies mohl oslavovat zasloužený hattrick. V první minutě nastaveného času už jen korigoval z pohledu hostů přesně mířící Bent, ale to není pro Sunderland žádná útěcha.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Devil

Seversky derby,uz se tesim....Newcastle musi ....

tip.-2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-0, výhra musí bejt!

Reagovat
smazaný uživatel

kočky dneska musíme straky sežrat !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ameobi měl Nolanovi penaltu nechat...

Reagovat
smazaný uživatel

proč?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele