36. kolo
07.05.2011 16:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Birmingham se stále nespasil, z Newcastlu neveze ani bod

Přestože Magpies už prakticky o nic nešlo, celkem sebevědomě si neváhali dokráčet pro teoretickou potvrzenku záchrany prvoligové příslušnosti. Výhra 2:1 nad oslabeným Birminghamem totiž Newcastlu dává stoprocentní jistotu setrvání v nejvyšší soutěži. Opačný efekt má však na situaci Brum, kteří budou s napětím očekávat hlavně výsledek večerního klání Blackpoolu s Tottenhamem.

I z vrtulníku viditelné převahy si v první půli úvodní části užíval Newcastle. Zhruba 65% času měly Straky míč ve své moci. Jenže přesto se první třetina duelu dá popsat jako "neživotná". Oba týmy se jen tak z povinnosti oťukávali, Barton pouze z notné dálky při zemi trošku vylekal Fostera, který takto zasahoval, ačkoliv zřejmě nemusel. Až po 30 minutách začaly Magpies důrazněji tlačit na zalezlého soka a hned se jim to oplatilo. Závar po Bartonově rohovém kopu, během něhož byl těsně odmítnut Ameobi a poté hned i Coloccini, totiž přinesl ještě jednu dorážku argentinského beka, kterou už z brankové čáry uklízel Ridgewell za evidentní pomoci horní končetiny. Zákonitě tedy musel předčasně pod sprchy a Ameobi posléze při své levé ruce překonal Fostera ze značky pokutového kopu. Tím se Newcastlu dostalo kýženého uvolnění.

Jonás okamžitě ve 40. minutě využil volného prostoru k nepřesné střele, aby si záhy Taylor doskočil pro další centr od rohového praporku a uklidil míč k zadní tyči - mimo reálný dosah Bena Fostera. Takto se Brum dostali do opravdu svízelné pozice, záchranu totiž jistou ani zdaleka nemají. Ještě do poločasu ovšem hosté z ničeho nic udeřili a vrátili se do zápasu. Výrazně jim k tomu dopomohlo Colocciniho podcenění dlouhého balonu, díky němuž se k němu protlačil Beausejour, na jehož práci skvěle navázal Lee Bowyer.

Také druhý poločas přinesl zajímavou podívanou, kterou odstartoval Bowyer svým šokujícím zjevením za obranou soupeře. K pořádné střele se však přesto nepropracoval, čímž přeci jen předurčil vývoj druhého dějství. Hodně se totiž pálilo. Jakmile Newcastle začal kontrolovat utkání, byl tu například Gutierréz v dobré pozici či hlavičkující Nolan, ovšem ani jeden z nich svou příležitost nezužitkoval a jenom si vylámal zuby na pozorném Fosterovi. Ještě více k nevíře pak byla skutečnost, že Ameobi v 76. minutě nedokázal dorazit Rangerovu ránu do sítě. Sice před ním stála hromada těl, přesto bylo nasnadě balon za čáru propašovat. To se tedy nakonec málem povedlo Brum, když Krul rozpačitě vytěsnil míč pouze k nohám Larssona, jenž trestuhodně přestřelil.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 1

Reagovat
Veselac

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

díky němuž se k němu protlačil Beausejour, na jehož práci skvěle navázal Lee Bowyer

nebyl to Beausejour ale Jerome. nebo by si Beausejour nechal narust behem zapasu copanky? nerekl bych

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě více k nevíře pak byla skutečnost, že Ameobi v 76. minutě nedokázal dorazit Rangerovu ránu do sítě. Sice před ním stála hromada těl, přesto bylo nasnadě balon za čáru propašovat

to asi těžko když rozhodčí odmával ofside. navíc před ním nebyla žádná hromada těl, ale byl tam sám, protože byl v ofsidu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele