3. kolo
28.08.2010 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Nani exceloval a zařídil pro Manchester United další hladkou výhru

Manchester United navázal na výkon z prvního kola, když podobně suverénně a navíc na chlup stejným výsledkem po Newcastlu sestřelil také West Ham. Ten byl domácími držen pod pokličkou takřka nepřetržitě zhruba 30 minut od začátku druhého dějství - právě v té době MU pojistilo svůj náskok a pak už se o tři body nemuselo bát. Mužem zápasu se stal Portugalec Nani, jenž přímo zařídil dva góly a ještě trefil břevno.

Kdo čekal, že Manchester bude podceňovaného soupeře od počátku válcovat, asi musel být zklamán. Hammers až nad očekávání často zvládali balony favoritovi odebírat z kopaček, a i když nebyli schopni přidat nic navíc, se slušným bráněním se zatím mohli spokojit. Střelecký výkaz United se tak dlouho nesl jen v duchu Rooneyho zoufalé snahy o protržení střeleckého zmaru. Jednou ale zacílil při zemi přímo do Greena, podruhé mu do rány vletěl jeden ze soupeřů. Až v 17. minutě pálil z přímého kopu nadějně Nani. Tímto se portugalský kouzelník chopil po Rooneym iniciativy, co se pravidelného dávkování práce pro Roberta Greena týče. Ve 24. minutě měl totiž na starost i největší šanci první třetiny utkání, když geniální sklepnutí Berbatova z kroku napálil do břevna. Opakovaný záběr potom ukázal i nepatrné Greenovo přičinění. Vzápětí ještě trochu zažongloval s míčem a z otočky vypálil do ochozů.

Když posléze ve 32. minutě Spector nestačil o dvanáct let staršímu Giggsovi a již ve vápně si ho mírně přitáhl k sobě, dalo se očekávat, že se k exekuci pokutového kopu poženou právě nejvýraznější muži úvodní půlhodinky. Nani nakonec ale ustoupil hladovému Rooneymu, jenž záhy po 13 soutěžních zápasech střeleckého půstu konečně napnul síť. To Fletcher by se ve 40. minutě trefil už podruhé v sezoně, jenže proti byl skvělý Green, jenž si pro záložníkovu povedenou pumelici neváhal doletět až do levé šibenice. Jinak Kladiváři ke konci poločasu, právě až na Greena, vypadali poněkud nepřítomně, jako by se v tom lijáku ze všeho nejvíc těšili na suchou kabinu. Proto ještě Giggs mohl lahůdkově navázat na parádní skluz Scholese a vyslat do sólového úniku Naniho, ten však špatně vyhodnotil situaci a až příliš blízko brance se Greena pokoušel přelobovat. Ano, povedlo se mu to, ale zároveň s brankářem přehodil i celou jeho svatyni, pochopitelně.

Kapverdský rodák možná v šatně zpytoval svědomí, každopádně do druhého dějství prakticky vstoupil gólem, takže si už později nemusel nic moc vyčítat. Celé situaci z 50. minuty předcházela další kombinace Red Devils na jediný dotyk, kterou narušil až Nani, jenž zachoval chladnou hlavu, ještě potáhl míč podél kácejícího se Gabbidona a spolehlivě zvýšil na 2:0. Od té chvíle se MU, a obzvlášť výtečný Nani, fotbalem bezstarostně bavili. Berbatovovu výzvu patičkou ovšem Rooney nestihl včas proměnit v nějakou střelu. Jako by pak United okopírovali, připravili si i Kladiváři dobrou příležitost. Patičkou zahrál Faubert a krouceně zakončoval Dyer - do vnější strany levé tyčky.

Hned záhy se ale vše vrátilo do starých kolejí, West Ham jen stěží vystrkoval paty zpoza vlastní půlky, mnohdy to dokonce vypadalo, jak kdyby MU hrálo hokejovou přesilovku. Třešničkou na tomto natlakovaném dortu pak byl třetí gól domácích, zase z největší části vymyšlený nezastavitelným Nanim. Tomu nejprve vytvořil prostor k jeho práci chytrým pasem O’Shea, někdejší hráč Sportingu pak nadýchaným bochánkem vyzval na zadní tyči ke skórování Berbatova a ten to neudělal nijak lacině - pověsil se do vzduchu a jakoby vleže na boku neomylně zastřihal. To byl zároveň konec jeho a Scholesova představení. Tihle dva se totiž patnáct minut před koncem stali jedněmi z obětí rovnou trojitého střídání Sira Fergusona.

S těmito změnami a ještě příchodem Smallinga namísto Evanse tlak MU poněkud opadl a právě přes nového stopera se i Hammers začínali prosazovat. Nejprve ještě po svém novém parťákovi hasil nebezpečí precizním skluzem Vidič, posléze už ale Parker mohl i nepřesně střílet. Jinak se už spíše dohrávalo, především domácí už po nějakém přetrhnutí se rozhodně nebažili. Nicméně stačilo jim to, neúnavný Nani ještě díky teči zajímavě střílel, a to bylo zhruba tak vše, co se na Old Trafford ještě událo.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Manchester U. v posledních čtyřech zápasech nedostal od kladivářů ani gol vždy vyhrál doma 2 : 0 a 3 : 0 a venku 1 : 0 a 4 : 0 takže co zbývá, ano ti chytří už ví, že to je to je 5 : 0

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak můj tip je taky 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Devil

4:1 Hlavne 3 body,Kladivari hraji zatim s Wiganem nejhorsi fotbal PL.

Glory Glory....

Reagovat
mithro

S West Hamom sa musime znovu chytit, verim ze budu tri body, v sobotu fandim uz v novom drese, ono to pojde

Reagovat
diastan

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

neuškodilo by další zaváhání konkurenta z big four, ale silně pochybuju že by Devils zaváhali 2x za sebou... 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-0 konečně se trefí Rooney

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

ROONEY3,VALENCIA,HERNANDEZ 5:0 GLORY,GLORY,MAN.UNITED!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

United forever

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
C-M@ster

1:0 Rooney

Jinak je fajn, ze TOP4 je vykrystalizovana uz po 2 kolech, akorat to poradi by chtelo pozmenit. United si vymeni misto s Chelsea, Everton s Boltonem a tabulka uz muze zustat jaka je.

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Ovšem pokud domácí vyhrají,tak mít za vsazených 1 000 vyhraných 20 Kč,tak to je opravdu o ničem a samozřejmě takovéto příležitosti nesázím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ted si vsad tácek na Kladiváře 1:3 a budeš v balíku

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

ronei má místo obličeje prdel

Reagovat
smazaný uživatel

Hele kamaráde, ty jsi asi zabloudil, tohle neni kroužek postižených...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je ronei?

Reagovat
Devil

ronie,to je nejaka tvoje panenka....

Nekomu staci jen malo ke stesti.....

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je možný,že má k internetu přístup nesvéprávný člověk

Reagovat
smazaný uživatel

Wazza to konečně dal. Potřeboval dát gol, ikdyž "jen" z penalty.

Reagovat
smazaný uživatel

giggs

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele