8. kolo
16.10.2010 16:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Manchester United - West Bromwich Albion 2:2

Manchester United poprvé ztrácí ligové body před vlastními fanoušky a na výhru čeká už třetí zápas. West Bromwich naopak popáté v řadě neprohrává a navazuje na tři body ze hřiště Arsenalu bodem z Old Trafford.

Přitom se po průběhu první půle zdálo, že si svěřenci manažera Fergusona odnesou povinnou výhru bez problémů. Z kabin však přišli domácí hráči značně rozespalí a po tyčce Vidiće inkasovali v úvodních deseti minutách dva nešťastné góly. Více jak půlhodina hry pak Manchesteru na opětovné vedení nestačila.

Baggies začali bez přílišného respektu, nicméně už po pěti minutách na svého soupeře ztráceli. Nani střílel přímo z volného kopu, Carson nejistě vyrazil pouze před sebe a Hernández naprosto sám lehce rozvlnil síť střelou nad ležícího brankáře.

Za osm minut se schylovalo k vyrovnání, když Fortune hledal přihrávkou přes malé vápno Brunta, který by usměrňoval míč do prázdné, kdyby těsně před ním nezasáhl výborně Rafael. Z následné protiakce zahrozil Berbatov, když se zasekávačkou zbavil dvou obránců a zpoza vápna technickým pokusem jen těsně minul.

V další příležitosti se ocitl Nani, tomu po příhře Giggse chyběli centimetry, aby v pádu zasáhl míč před zívající brankou. Po dvou minutách dostal přízemní centr před malé vápno od Carricka Berbatov, který z první zkoušel štěstí střelou do protipohybu. Mezi tři tyče nezamířil.

Ozval se tak znovu Brunt, z velké dálky pálil po zemi lehce nepřesně a Van der Sar se tak pouze provizorně protáhl. V další minutě se tak favorité mohli radovat z pojištění svého vedení. Shorey ztratil míč v souboji s Nanim, ten pak poslal do vápna Berbatova, který mu míč zpětnou přihrávkou vrátil a domácí záložník neměl problémy síť odkryté svatyně rozvlnit.

Druhá část prvního dějství už toho tolik nenabídla. Rudí ďáblové své vedení v klidu kontrolovali s častým držením balónu na svých kopačkách. Nejzřetelnější převahu pak mohli diváci vidět při bojích Naniho se Shoreym, který své defenzivní povinnosti absolutně nestačil plnit. A právě Nani tak jako poslední zahrozil před přestavbou, když po zaseknutí poslal míč z dálky nad břevno.

Vidić ani netušil, jak silně se má držet za hlavu dvě minuty po změně stran, když po centru Naniho hlavičkoval chytře do protipohybu, ke své smůle však pouze do pravé tyče. V 50. Minutě fauloval Anderson u vlastního vápna. Přímý kop z úhlu rozehrál po zemi směrem na branku Brunt, Tchoyi chytře tečoval patičkou a s Evrovo pomocí skončil míč za brankovou čarou. Van der Sar sice míč vytáhl, i kdyby však sudí gól nepostřehl, Olsson přes tísnění dorazil míč do sítě znovu.

Po dalších pěti minutách navíc nizozemský zkušený brankář předvedl fatální chybu, která nemohla zůstat bez potrestání. Nepříliš povedený centr letěl na zcela osamoceného Van der Sara, který ale míč nepochopitelně neudržel a hodil ho za svá záda. Překvapený a nikým nehlídaný Tchoyi nemohl z pár kroků osiřelou branku minout.

Dokonat zkázu v Divadle snů mohl ještě před hodinou hry Brunt, který po přímém kopu mohl využít prostoru ke střele díky laxní obraně, ale z úhlu minul. Dvacet minut před koncem pomohla hostům i hrstka štěstí, když Andersonovu střelu jen taktak nevyrazil Carson na kopačky Hernándeze.

Devět minut před koncem mohli diváci spatřit další zkrat hráče v rukavicích. Tamasův lob chytil brankář Baggies do rukou a Manchesteru se naskytla skvělá příležitost. Nani rozehrál na Rooneyho, který z první mířil k více odkryté pravé tyči, kde zasáhl nešťastník Tamas a udržel tak pro nováčky ligy cenný bod.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6-0( 6x Chicharito)

Reagovat
smazaný uživatel

slušný trapas

Reagovat
smazaný uživatel

Si mě předběhnul...taky jsem chtěl napsat 6:0 jen s tím střelcem se neshodnem...já věřím,že už nastoupí Rooney a rozstřílí se on,jinak Chicharito by taky mohl skórovat...je to velká budoucnost rudých ďáblů

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 a více

Reagovat
cresposuper

2-3

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3 fíky padnou určitě

Reagovat
smazaný uživatel

4:0(Carrick,2Rooney,Park,Owen)

Reagovat
mike.84

vidiš a ted si ten jazyk mužeš strčit mezi nohy i s carrickem

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle kluci skvěle Bod na domácí půdě postačí , Diky Edwine

Reagovat
smazaný uživatel

:D:D:D:D

Reagovat
smazaný uživatel

6:0 to nebude, ale 2:2 taky neni špatný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vyborne manchester robite mi radost poslednu dobu.Chelsea forever

Reagovat
mike.84

haha..tragedci.. prostě bez krystynky ste marni

Reagovat
smazaný uživatel

man utd to su hlupaci

Reagovat
66pepo66

mike - pises sracky

barca - trapas..

MUFC -

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele