38. kolo
22.05.2011 17:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Blackpool se na Old Trafford sesypal a jde dolů. Zahrát by si však měl evropské poháry!

Pozoruhodný závěr sezony si prožily Tangerines. Ztratily totiž vedení 2:1 a po roce zase opouštějí prvoligové vody, ovšem zároveň končí na čele disciplinární tabulky, takže by se podle všeho měly skrze hodnocení Fair Play podívat do Evropské ligy. A to by byla velká senzace!

Blackpool zároveň ani dnes nezklamal, snad jen ztrátu koncentrace či sil lze opravdu hanit, jinak se po celou sezonu odepisovaný celek dokázal mistrovi znovu vyrovnat. Hned v první minutě ve středu pole zaváhal Scholes a Southern mohl okamžitě otevřít skóre, přičemž Taylor-Fletcher hned záhy těsně nedosáhl na Adamův další centr. Bohužel pro Tangerines, tyhle úvodní pasáže se tedy nepotkaly s pořádnou odezvou, takže bodovali raději United.

Ve 21. minutě Berbatov vypustil kolmici pro Parka, který zužitkoval Evattových rozpaků a načal bohatý gólový účet. Právě tito dva borci byli ústředními postavami celého prvního dějství, hlavně Berbatov dělal vše pro to, aby se osamostatnil na čele tabulky střelců. Ve skutečnosti si nicméně především otevřel svou vlastní palírnu. Brzy například ve všeobecném zmatení předlouze váhal a nakonec neskóroval. Vše však mělo svou dohru, když Park vzápětí upadl po kontaktu s Adamem a dožadoval se penalty. Ta odpískána nebyla, což se koneckonců ukázalo být důležitým okamžikem.

Po pěti minutách totiž Blackpool srovnal. Charlie Adam dokonale rozehrál standardní situaci těsně za hranicí velkého vápna, stal se po roce prvním prvopoločasovým střelcem na Old Trafford a zejména oživil naděje Tangerines na záchranu. Své představení navíc mohl vyšperkovat hned po restartu zápasu, když se situace opakovala a on další Vidičův faul potrestal ještě jednou prudkou ranou. Tentokrát se ale Van der Sar nenechal zaskočit a vytasil se s nonšalantním jednoručním zákrokem. Podruhé však přesto kapituloval. V 57. minutě Vaughan odcentroval a jeho míč z dobré pozice sklepl do sítě Taylor-Fletcher. V tu chvíli to s Blackpoolem vypadalo k světu - nepadal a zároveň kdekdo těžko hledal důvody, proč by se měli United nějak výrazně pokoušet o další obrat vývoje. Tak se ovšem nakonec stalo, domácí motivaci našli - a jakou! Především asi nechtěli přijít o letošní domácí neporazitelnost.

Proto Park s Andersonem okamžitě zakombinovali a druhý jmenovaný stvrdil svůj nebývalý střelecký apetit pěknou kroucenou střelou levačkou. Třetí gól si pak připsal na konto nešťastník Evatt, který věděl, že má za zády dobře postaveného Owena, avšak Smallingův centr před ním zvládl ztečovat pouze do vlastní sítě. A Blackpoolu se vše, včetně okolních výsledků, začalo sypat. Krach Tangerines na Old Trafford navíc ještě neváhal podtrhnout Owen, jenž si naběhl na parádní pas Andersona a klinicky zakončil.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (17)

Přidat komentář
PePiG7

2-0 Gibson,Berbatov

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

coze ? co si chory posleny zapas doma, a ktomu odvdacit sa fanusikom, ktomu maju dostat pohar a ty napises 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Devils poslední zápas doma nepustí. Škoda pro Blackpool, minimálně pro Adama. Doufám že po něm někdo sáhne, protože by mi v PL chyběl.

Reagovat
smazaný uživatel

19:0 Sir Alex Ferguson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

5 0-Rooney,Rooney,Carrick,Rooney,Berbatov

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Chtělo by to samozřejmě výhru k oslavám titulu 3:0

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
diastan

Hlavně jak nedá gola Berba

Reagovat
Devil

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Adam,Campbell,Punchon toto je jenom ze snu jinak 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

7:0 pro United a czech březáíček se zblázní ještě víc

Reagovat
xfox88

7:0 by bolo krásne ...ale tak berbatov by tam mohol dať zo 3.... aby bol tým "kráľom"...

Reagovat
mithro

berba hattrick a pokojne 3-4 nech sa blackpool zachrani

Reagovat
smazaný uživatel

4:2 park 4x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele