24. kolo
22.01.2011 16:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Manchester United vyučoval, Birminghamu nadělil „bůra“

Výkon hodný vedoucího celku Premier League. Rudí ďáblové dostáli své přezdívky a hostům z Birminghamu udělali v Divadle snů opravdové peklo. Dimitar Berbatov měl jeden ze svých dnů, nastřílel bezmocnému Fosterovi hattrick a byl ústřední postavou zápasu jednoho týmu. Brums se do útoku prakticky nedostali a výrazně svému soupeři usnadnili vítězství 5:0.

Utkání začalo ve velkém stylu. Už ve druhé minutě si na roh naběhl Johna O’Shea, jehož hlavičku do brány uklidil Dimitar Berbatov a bylo to 1:0. Neuběhly však ani tři minuty a Bulhar se mohl radovat znovu. Zachytil nepovedený odkop Fostera, jenž ovšem jeho následnou střelu nohou skvěle zlikvidoval. Chvíli poté ještě těsně vedle pálil Carrick.

Ve 31.minutě vyvezl míč Rooney, poslal ho na hranici velkého vápna Berbatovovi, ten si povodil jednoho bránícího hráče hostů a přízemní ranou k tyči zvýšil na 2:0. O několik minut později po zmatku v kombinaci United i v obraně Birminghamu z 20 metrů natáhl Gibson, ale vyprášil jen Fosterovy rukavice.

Absolutní lahůdku si Red Devils připravili na úplný závěr první půle. Berbatov vybojoval míč na obranné polovině Birminghamu, předal jej Rooneymu, jenž mu patičkou vrátil. Bulhar následně vyzval Wazzu k úniku po lajně, anglický forvard krásně našel na malém vápně veterána Giggse, kterému stačilo jen uklidit balón do prázdné branky a pojistit svému týmu vedení 3:0.

Po necelých osmi minutách druhého poločasu se stav znovu změnil. Rooney předložil Giggsovi míč do lajny, 37letý Velšan nahrál Berbatovovi a nejlepší střelec Premier League v pádu završil hattrick.

V 64.minutě si nádherně vyměnili míč Berbatov s Nanim a druhý jmenovaný z hranice velkého vápna jen těsně minul branku. Ani ne za 10 minut se to Portugalec zkoušel znovu, když se na kruhu šikovně uvolnil a nebezpečně vystřelil, Foster si nicméně s projektilem poradil.

Do třetice všeho dobrého už se portugalský kouzelník nemýlil. Od pravé lajny si navedl míč do středu a ze vzdálenosti nějakých 18 metrů levačkou nedal Angličanovi v brance Birminghamu šanci. V 76.minutě tak na Old Trafford svítilo skóre 5:0. O další dvě minuty později měl velkou šanci Rooney, ale z úhlu poslal míč vysoko nad.

Manchester United v utkání naprosto dominoval, což mohl potvrdit v minutě číslo 81 Owen, avšak po protiútoku vedeném Andersonem netrefil v solidní pozici branku. Ojedinělou příležitost měl i Birmingham, v 87.minutě se do šance dostal Jerome, jeho slabou střelu ale Van der Sar v pohodě zneškodnil. Stav tak zůstal nezměněn a United se po uštědřeném debaklu osamostatnili na prvním místě tabulky.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 0

Reagovat
t0mmy33MCFC

0,0

Reagovat
PePiG7

1-0 Rooney

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hoci mám rád napínavé príbehy, teraz by som si prial zápas pohodový, dobrý výkon, víťazstvo o 2-3 góly

Reagovat
mithro

scholesy dnes v rezerve znicil Bury, verim tomu ze v sobotu nastupi v zaklade a klasicky opanuje stred pole

Reagovat
mithro

a dufam ze bude vyhra aspon o dva tri kusky treba dobehnut skore

Reagovat
xfox88

Reagovat
smazaný uživatel

M.U. si to budou dobře dávat a hádam že tobude tak 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Devil

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Za ten podvod na Birminghamu bychom si zasloužili vyhrát aspoň o 10 gólů,ale jakákoliv výhra bude dobrá...nejdůležitější jsou 3body.Myslím si,že jim máme hodně vracet,proto budu s tipem trochu odvážnější a ikdyž má Birmingham dobrou obranu a skvělého golmana,tak i přesto tipuju 5:0

Reagovat
66pepo66

Reagovat
PePiG7

Reagovat
smazaný uživatel

Brums urvú po jednom brejku a totalnej betonáži všetky 3 body. 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

roney do bordelu

Reagovat
smazaný uživatel

k tobě domu by rozhodně nešel

Reagovat
Devil

Co by u vas delal?

Reagovat
smazaný uživatel

A. Vila - Chelsi remiza

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vyvíja sa to blbo :)) Kto tipol že MANU vyhrá 5:0 ? lebo hrozny luck... ale berbatov som Fanušik chelsea ale berbatov sa mi fakt páči, začína z neho byť pan. fotbalista..nie že by ešte nebol ale teraz sa približuje k takým esam ako lampard, mesi, ronaldo, zidane, a aj roony bol ... ,,bol,, dobrý.

Reagovat
Devil

Jen tak dal!

Reagovat
smazaný uživatel

Berba novy Nistelrooy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele