24. kolo
22.01.2011 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Fulham nedal oslabenému Stoke šanci a vyhrál 2:0

Fulham potvrdil zvedající se formu a navázal na povedené výkony z předchozích dvou utkání. Cottagers zvítězili po výtečném představení amerického tahouna Clinta Dempsey 2:0. Právě Dempsey dal obě branky a největší měrou se tak podílel na cenné výhře, po níž se odpoutali z blízkosti sestupových vod a vyhoupli se na 14.místo. Stoke drží příčku devátou.

Domácí měli navrch hned ze začátku utkání, už v šesté minutě parádní ranou orazítkoval břevno Damien Duff. Fulham měl i další šance, ale ani Murphy, ani Duff se z gólu radovat nemohli. S postupem času se vývoj zápasu obracel a Stoke se stával vyrovnaným týmem, avšak Fulham měl stále více ze hry a dál hrál svoji hru.

Radost mohla na Craven Cottage vypuknout v 33.minutě, Andrew Johnson využil své rychlosti a naservíroval do malého vápna míč Dempseymu, jemuž nedělalo problém z první prostřelit Begoviće - 1:0. Stejný stav platil i při odchodu do kabin.

I ve druhé pětačtyřicetiminutovce měl Fulham lehkou převahu, což vyústilo v gól hned po deseti minutách. Ryan Shawcross fauloval Dempseyho ve vápně a pro Stoke to znamenalo katastrofu. Stoper hostů musel jít po červené kartě pod sprchu, navíc byla nařízena penalta, kterou sám faulovaný bezpečně proměnil - 2:0.

Potvrzení výsledku mohl v 72.minutě zařídit skvěle hrající Andrew Johnson, jeho střela levačkou však skončila u Begoviće. Oslabení Potters nebyli schopni si vytvořit kloudnou příležitost a zápas tak skončil výhrou Fulhamu 2:0.

Mark Hughes po utkání vyjádřil velkou spokojenost: "Byl to dobrý zápas, 2:0 doma je pěkný výsledek, musíme tímto směrem jít i nadále. Vítězství nám určitě zvedne sebedůvěru do dalších utkání. Přenesli jsme se přes sérii špatných výsledků a do druhé části sezonu půjdeme silnější," věří velšský manažer.

Rozplýval se také nad výkonem Clinta Dempseyho. "Dempsey občas v zápase nemá velký vliv a není moc vidět. Vždycky je ale důležitým hráčem. Když dáme gól, obvykle je u toho on, dnes prokázal skvělý cit pro výběr místa u první branky. Navíc zařídil penaltu, kterou následně sám proměnil, jsem z jeho výkonu nadšen."

Autor: Marek Ustohal / fulhamfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 nebo 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele