25. kolo
02.02.2011 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Fulham FC - Newcastle United 1:0

Fulham byl mnohem aktivnější než jeho soupeř z Newcastlu, v první půli však svou převahu zužitkovat nedokázal. Po necelých sedmdesáti minutách hry utkání rozhodl jedinou brankou irský rychlík Damien Duff, a tak Fulham porazil Newcastle 1:0.

Obě mužstva potřebovala v tomto utkání nutně bodovat, a pokud možno, tak za tři body. Domácí Fulham ztrácel na svého soupeře čtyři body. Začátek utkání byl z obou stran hodně ostrý, obě mužstva nasadila vysoké tempo, ale přesnost kombinačních akcí na jedné či druhé straně už nálepku vysoké kvality neměla.

První ostré střelecké pokusy zaznamenali Dempsey a Duff, ale s oběma projektily neměl hostující brankář Harper příliš práce. Hra byla hodně vyrovnaná, ale zejména na domácích fotbalistech bylo vidět, že se chtějí dostat co nejdříve do vedení. Po dvaceti minutách hry přišla nudnější pasáž, kdy Newcastle velice dobře bránil v hloubce své půlky a pro Fulham tak bylo velice obtížné dostat se někam do dobré příležitosti, nebo aspoň na dostřel Harperovy branky.

Ve 35. minutě byl ve velice dobré pozici americký reprezentant Dempsey, ale ani jeho pokus neskončil v síti, a tak šla obě mužstva do šaten za bezbrankového stavu, což určitě více vyhovovalo hostujícímu mužstvu, které poctivě bránilo.

Do druhého poločasu vstoupila obě mužstva beze změn. Ani na hře nebyly patrné žádné změny. Newcastle poctivě bránil, Fulham naproti tomu sázel na nátlakovou hru, která však zatím nepřinášela výsledky.

V 67. minutě se domácí fandové dočkali prvního šťastného momentu. Danny Murphy našel Damiena Duffa, který neváhal ani vteřinu a umístěnou střelou otevřel skóre tohoto utkání. Nyní se dalo čekat, že hosté z Newcastlu budou muset směrem dopředu přidat a nechávat tak vzadu volná okénka pro možné brejky Fulhamy. Hodně aktivní byli hostující fotbalisté zejména ze standardních situací.

Závěr utkání byl hodně hektický, ale domácí si jej pohlídali a zaslouženě porazili Newcastle tím nejtěsnějším možným výsledkem.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Cottagers převálcujou oslabený straky 3:0

Reagovat
Devil

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele