2. kolo
22.08.2010 17:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Manchester v poslední minutě přišel o vedení, může za to i neproměněná penalta

Thriller na Craven Cottage nakonec přinesl po bodu oběma kohoutům. Nejen strhující závěr udělal z dnešního utkání patrně nejvyrovnanější duel dosavadního průběhu letošního ročníku Premier League. Smutným hrdinou zápasu se stal střídající Nani, jehož ne zcela špatně kopnutou penaltu lapil Stockdale a hned vzápětí Hangeland vyrovnal na konečných 2:2.

Že Craven Cottage patří Fulhamu? Na začátku jeho dnešního souboje s MU se spíš zdálo, že jsou na něm doma hosté, neboť se tak minimálně chovali. Manchester přesně předváděl důvody, proč všichni Premier League sledujeme. Žádné zdržovačky, rychlé kombinace na jeden dotyk, raz dva, efektivita nade vše. Zároveň šlo ale pochopitelně i o nesmírně pohledný fotbal, který Red Devils produkovali. V desáté minutě jedna taková akce předcházela akrobatickému voleji Berbatova, proti němuž se ještě vyznamenal Stockdale. Bulharský forvard si ale vše vynahradil později, kdy se po rohu podílel na 150. gólu Paula Scholese v ligovém fotbalu. Nevzrostlý zrzek dostal od Berbatova naraženo akorát tak, jak to má rád, a ukázkovou bombou trefil přesně prostor u levé tyče domácí svatyně.

Vůči Fulhamu ovšem zároveň nemohu prohlásit, že by se nějak předčasně vzdával. Davies hned nadějně pálil nad břevno a pak Fulham na chvilku pomalu ani nepustil věhlasného soupeře k balonu. To však byly stejně jen takové záblesky, podobně tak nepřesná hlavička Zamory z 24. minuty. Zato veškeré kombinace United vypadaly obdivuhodně přirozeně a hlavně, jakmile to hosté skutečně rozfofrovali, pro Cottagers bylo zle nedobře. Málem je potopila chyba Hughese, po které Fletcher s Hernandezem okamžitě přemístili mičudu k Berbatovovi a ten ji napálil vstříc jistému Stockdaleovi.

Ani Fulhamu nedělalo tolik problémů ukazovat naplno svůj potenciál. Jednu geniální narážečku od Zamory nedokázal ani nadvakrát proměnit v gól Etuhu. Nejprve ho Van der Sar vychytal při zemi u své pravé tyče, posléze i vsedě jenom tak mimochodem vyrazil nad břevno rovněž Etuhovu hlavičkovanou dorážku. Bylo skutečně sympatické, že se Fulham nesesypal a nadále chtěl a uměl hrát fotbal. Postupem času se mu dokonce povedlo eliminovat ofenzivní sílu Red Devils, kteří jako by se "šetřili". Dempsey mezitím z dálky vypálil nad, což byla v rozmezí několika minut jediná střela na jakoukoliv bránu a také poslední v první půli.

Druhé dějství nemělo zapotřebí měnit nastavený rytmus. Nadále se hrálo zejména pro diváky a pro góly. Třebaže větší šance scházely, bylo vidno, že po vítězství baží obě strany a Fulham se mu zase o něco přiblížil v 56. minutě. Tehdy Duff u pravé postranní čáry obehrál Evru, kolmicí našel Zamoru a jeho zpětný pas skrze zasahujícího Van der Sara vyloženě procedil do sítě Simon Davies. Fulhamu narostla křídla - jen o pár chvil později byl v pokutovém území stažen za dres Dembele a snad jen sudí Walton byl proti odpískání penalty. Pokračování pak obstaral ještě Murphy, jehož kroucenou ránu zkrotil Van der Sar. Na druhé straně pro změnu hlavou po rohu hned dvakrát minul Vidič.

Těžko říct, kdo ke konci více toužil po třech bodech, nicméně ten hlad byl na obou stranách patrný. Jedna nepozornost stačila a mohlo být rozhodnuto. To se málem přihodilo MU, když Evans za sebou neuhlídal Murphyho a jeho šikovné sklepnutí jen o chlup minulo vzdálenější tyčku. A tak nakonec udeřilo na opačném konci. Před pěkným centrem z rohového kopu nestačil uskočit Hangeland a míč se tak od jeho kolene nešťastně odrazil přesně mezi bránícího Stockdalea a hráče strážícího pravou tyčku. Na Fulham se to rázem začalo sypat. Duff nešikovně při snaze osvobodit svůj tým zasáhl balon rukou a MU mělo jedinečnou příležitost potvrdit vedení. Jenže střídající Nani, přestože penaltu nekopl úplně špatně, narazil na skvěle chytajícího Stockdalea, jenž správně tipnul stranu.

A stejně jako brzy odpoledne Villu, také Manchester neproměněná penalta brzy začala řádně pálit. Jen po chvíli, již v poslední minutě, se totiž při rohu pověsil do vzduchu Hangeland a přesnou hlavičkou odčinil svůj smolný zásah zpřed pár okamžiků. Van der Sar sice opět převedl slušný reflex a výrazně si sáhl, přesto míč mimo prostor tří tyčí vytěsnit nedokázal. Celé nastavení pak probíhalo v duchu zběsilého nahoru-dolů, přesto jsme se již výraznějšího ohrožení některé z branek nedočkali.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím,že to dopadne 0:2...letos zopakujou ďáblíci rok 1999 a Devil pak bude moc napsat další sestavu

Jinak si myslím,že Manchester má jednoznačně nejzkušenější mužstvo....Ryan a Scholesik hrají jak o život...užívají si zápasy jako by měli být poslední...jsou to mistři svého řemesla Oni nám to letos vyhrajou

WE ARE THE CHAMPIONS

Reagovat
scholes18

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Devil

0:4

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
diastan

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

5-0 za MU hrají jen bezdomovci například ronei, bebe a giggs

Reagovat
Devil

Tak takovej bezdomovec jako Rooney ci Giggs chci byt taky.......mimochodem ses osel.

Reagovat
smazaný uživatel

Max5...potřeboval bys rozbít hubu,takový žvásty...jak si na to přišel,že Rooney,Bebe a Giggs jsou bezdomovci?Já myslel,že lidská debilita má svoje meze,ale když čtu tvůj komentář,tak vidím,že se pletu.

Reagovat
smazaný uživatel

Že na něj vůbec reagujete. Tak nemá rád ďábli, no a?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pro devil : Jo no mas pravdu ja taky si myslim :D ........a pro Max5 : Jses sam bezdomovec asi kdy ani neumis napsat spravne jmeno Misto Rooney Ronei Jo a bebe mozna byl bezdomovec ale ted ma miliony asi ne jako ty

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

max5?TUPÉ HOVADO!

Reagovat
Devil

Reagovat
scholes18

si pouzil hned dve nadavky za sebou... parada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

bude hrat bebe?

Reagovat
smazaný uživatel

paráda united

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 chelsea si de pro titul

Reagovat
Devil

PL se hraje na 38 kol osle!

Reagovat
smazaný uživatel

bože...po druhém kole už o titulu...to je vůl...

Reagovat
smazaný uživatel

ty debile to vim že se hraje 38 kol ale každej bod dobrej bod a M U moch bejt rád za remizu jinak by prohrál 2:1 :D :D :D :D :D

Reagovat
Devil

Nauc se reagovat...osle... .

Reagovat
smazaný uživatel

naser si píčo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele