33. kolo
27.04.2011 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Fulham si hladce poradil s Boltonem a je osvobozen od záchranářských prací

Bolton na Craven Cottage totálně propadl, nic moc nepředvedl vzadu ani vpředu a hodně si zkomplikoval boj o umístění v elitní desítce. Naopak Fulham už zřejmě může zapomenout na bitvu o záchranu a ve zbytku soutěže se bude soustředit hlavně na fair play.

Jeden z nejhorších poločasů sezony odehrál na Craven Cottage Bolton. Třebaže strávil většinu času zalezlý v obranném bloku, soupeř se do různých palebných pozic dostával až nezdravě často. Několikrát střílel z dálky, ve stoprocentní šanci se hned dvakrát objevil Gudjohnsen. Přitom Wanderers byli první, kdo měl gólovou příležitost, ovšem Muamba s ní nenaložil vůbec dobře. Po parádním přiťuknutí od Elmandera nasměroval balon přímo do Schwarzera. A ten prakticky neměl pořádnou práci až do přestávky, těsně před ní ho ještě akorát ve složitém rozpoložení prověřil Cohen.

Zato Jaaskelainen se hned ve druhé minutě vytáhl proti Dempseyho nízké střele a pak podobně zakročil i proti Dembelého projektilu. Hned dvakrát byl však protivníky totálně vyšachován. Prvně ve 14. minutě, když se Bairdův sražený centr odrazil k Dempseymu, který v nelehké situaci správně sešteloval svou pravačku a překrásně vtěsnal míč tak akorát pod břevno. Podruhé když Baird výborně na dlouhou vzdálenost uvolnil Gudjohnsena, jenž lehce podebral balon a spolu s finským golmanem sledoval, kterak se záhy odráží od levé tyče.

Také do druhého dějství vstoupili hosté notně zmateně a hned ve druhé minutě byli řádně ztrestáni. Tehdy úchvatné kombinaci domácích zblízka přihlíželo na deset Alenek v říši divů - přízemní centr od rohového praporku Gudjohnsen patičkou jemně usměrnil do cesty Dempseyho a tomu stačilo už jen promptně nastavit placírku. Ani to přitom Trotters v žádném případě neprobralo, nadále se akorát bránili a co nevidět inkasovali potřetí. Nejprve Dembelého ránu někdo ze soupeřů srazil na břevno a pak v 65. minutě zařval "game over!" obrovitý Nor Hangeland, když přetlačil Hangelanda a po Murphyho centru ze standardní situace zvýšil na 3:0.

V tu chvíli to vypadalo, že nemůže být hůř. A Wanderers se skutečně načas zvedli. Jenže Cahill akorát hlavičkou čelem vzad o chloupek minul pravou tyčku, jinak opět nic. Zato nebýt přísného odpískání Zamorovy ruky při zpracování delikátního centru Daviese, mohlo to být po suverénním útočníkově zakončení už 4:0, což by nejspíš Owen Coyle vydýchával už opravdu hodně ztěžka.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Veselac

X

Reagovat
niflheim

Že já jsem se radši nedíval na tohle.

Reagovat
ronaldik

Mírně bych poupravil informace v preview: Když šel Fulham až do finále, nebylo to přes play-off, ale za umístění v lize... Přes play-off to bylo zase jiný rok. Smotaný informace

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele