36. kolo
07.05.2011 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Bolton pokračuje ve špatných výsledcích, Sunderlandu dopomohl k jistotě záchrany

Motivace Boltonu rozloučit se s letošním ročníkem v elitní desítce je evidentně až příliš slabá. Coyleovi svěřenci se už zřejmě vidí na dovolených, a proto doma senzačně podlehli i zraněními decimovaným Black Cats. Ty tak s konečnou platností zůstávají v Premier League a ještě se pokusí porvat o umístění v top10.

I se Sturridgem v sestavě to dlouho vypadalo na další střelecké trápení, které vyústí ve třetí po sobě jdoucí nulu na kontě soupeře. Tak se nakonec nestalo, základní neduhy z posledních utkání si nicméně Trotters přenesli i do tohoto duelu. Celé klání totiž provázela téměř kompletní absence kreativity, hra obou celků nebyla vůbec plynulá a šlo hlavně o to, čí snaha se ve finále lépe promítne na ukazatel skóre. Bolton se tak zas a znovu neprezentoval svým obvyklým letošním dojmem. A to pochopitelně Sunderlandu, který se zoufale potřeboval chytnout, vyhovovalo. Právě Mackems proto začali jako první hrozit, když nikým nehlídaný Bardsley hlavičkoval mimo. Bolton však prozatím zvládal odpovídat - skrze neúnavného Sturridge. Ten se vrátil po pauze způsobené zraněním kotníku a hned pálil ostošest. Prvně nicméně do Mensahova těla, podruhé jeho ránu odklonil na břevno Bardsley a také do třetice talentovaného útočníka odmítl pohotový blok protivníka, tentokrát z dílny Ferdinanda, jenž mu neumožnil dorazit do sítě Taylorův pokus.

Sunderland se tedy v první půli spíše statečně bránil než cokoliv jiného a za svou houževnatost byl také ještě do přestávky odměněn. Jeden z brejků zužitkoval těsně před klíčovým hvizdem Bolo Zenden, který ve finále protančil kolem Jaaskelainena a zakončoval do prázdné klece. To Black Cats zdravě nakoplo, takže po chvíli oddechu umně navázal znovu Zenden a jeho parťák Sessegnon. S dobrými obrannými zákroky se ovšem vytasili Jaaskelainen s Elmanderem. A to byl víceméně konec sunderlandského útočení - jestliže v těchto chvílích, těsně po přestávce, Mackems působili sebejistě, brzy se jevili být pod palcem Boltonu.

Výraznou roli i nadále hrál Daniel Sturridge, proti němuž se s heroickým blokem opět vytasil Bardsley a Lee pak z dorážky nepochopitelně přepálil. Hned po svém vystřídání navíc nepochodil ani Rodri, kterého vychytal Mignolet. Počkat si tedy musel na dalšího žolíka Ivana Klasniče, jenž střídal zároveň s ním a v 87. minutě odklonil Morenův centr do sítě. Tím konečně prolomil dlouhé čekání Wanderers na vstřelenou branku, ne však na nějaké bodové ohodnocení. Také nyní - potřetí v řadě - totiž nakonec Bolton prohrál vinou Sessegnonovy kolmice, Muntariho dobrého náběhu i zakončení a Knightovy marné snahy odvrátit hrozící nebezpečí.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 1

Reagovat
smazaný uživatel

Bolton je doma silný a viac ako remízu nepustí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele