8. kolo
16.10.2010 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bolton Wanderers - Stoke City 2:1

Nezapomenutelný zápas pro Klasniče se v sobotu odehrál na hřišti Boltonu. Ten v nastaveném čase jako střídající hráč vrátil domácím vedení a zajistil jim tak tři body, brzy poté se však nechal vyloučit a zápas nedohrál. Přesto jeho spoluhráči po pěti kolech zvítězili, naopak hráči Stoke City po čtyřech kolech poznali hořkost porážky.

Hosté si chtěli podmanit zápas od úvodních minut a také se dostali do prvních výraznějších šancí. Po čtvrthodince hry centroval z rohu Etherington a Faye zblízka hlavou přestřelil. Za tři minuty to tak hostující záložník zkoušel sám, z vápna ale mířil pouze doprostřed branky, kde stál připravený brankář Jaaskelainen.

Ve 22. minutě tak zcela proti běhu hry otevřeli skóre domácí. Lee Chung-Yong vybojoval míč na půli hřiště, vyměnil si ho s Daviesem a vrátil se mu i po neúspěšné přihrávce na Muambu, kterou zablokoval Faye. Jihokorejský hráč pak napálil míč z dálky přesně do pravého horního rohu a poslal Bolton do vedení.

Během tří minut mohlo být srovnáno, když autové vhazování Delapa prodloužil Jones na Waltarse, který však balón poslal vedle levé tyče. Ve 34. minutě táhl brejk domácích Elmander a na hranici vápna nahrál Muambovi, který pohotovou střelou mířil vedle. Když ve druhé minutě nastavení nedokázal Huth zastavit Petrova, musel Sorensen předvést výtečný zákrok, aby po dalekonosném pokusu nešli hráči Stoke do šaten za dvoubrankového manka.

Hosté však nastoupili do druhé půle obdobně jako do první a po třech minutách se mohli radovat z vyrovnání. Po rohu Pennanta se dostal k míči Delap, který pravačkou poslal míč k levé tyči. Trefil se tak skoro po dvou letech.

Po hodině hry zahodili šance na vedení oba týmy. Nejprve Whitehead neuspěl proti Holednovi a Jaaskelainenovi, na druhé straně pak v dobré pozici netrefil branku Elmander. V 64. minutě se k hlavičce dostal Collins. Snažil se přihrávat, místo toho skončil míč jen těsně vedle vzdálenější tyče.

Tvrdý fotbal přinesl několik poranění, diváci se pak nenudili ani v nastaveném čase. Nejprve Sorensen parádně vychytal Daviese, který pálil jen z pár kroků od brankové čáry. Jenže v následující minutě se po čtvrthodince na hřišti prosadil Klasnič.

Steinsson vhodil aut a domácí útočník z první propálil Jonese i brankáře Stoke City. Úspěšný střelec si ale vítězství nemohl pořádně vychutnat. V následujících třech minutách totiž neudržel nervy na uzdě a Peter Walton neměl jinou možnost, než aby poslal Klasniče ze hřiště červenou kartou.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com, soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele