6. kolo
26.09.2010 13:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Víkendové prokletí Big Four nemá čestnou výjimku, ani Manchester svého soupeře nepřehrál

Venkovní mizérie Manchesteru United zatím nezná konce a dnes klidně mohla být prohloubena ještě výrazněji než jen další remízou. Bolton totiž hned dvakrát vedl, napodruhé pak Red Devils spasil po čtyřech minutách pobytu na hřišti žolík Owen. Přesto je bod jednoznačným zklamáním pro Sira Alexe Fergusona, stejně jako nezlepšený výkon celé defenzivní složky týmu.

Manchester se letos uvedl jako mizerný sběrač tří bodů na venkovních hřištích a ve stejném duchu pokračoval i dnes na Reebok Stadium. Hned v páté minutě se totiž jen horkotěžko ubránil nájezdu dvojky Holden-Lee a při následném rohu se před Evanse natlačil Knight, aby zblízka vnějším nártem posunul Bolton do překvapivého vedení. Přestože i nadále měli United značné problémy s bráněním rohů či centrovaných míčů, což je u nich řekněme klasika, v příštích minutách byli nebezpečnější stranou přeci jen oni. Pro zajímavý Fletcherův centr pod sebe si doběhl Giggs a slabší pravačkou kamarádsky prověřil Jaaskelainena. Ten se zatím nemusel hýbat, to až při Fletcherově přízemním pokusu levou nohou. Do třetice to pak už ale MU vyšlo. Podobně jako předtím severoirský záložník, také Nani ve 23. minutě hladce proběhl středem a z osy hřiště tentokrát trefil přesně prostor u pravé tyče - 1:1.

Jakkoliv by s tím Red Devils mohli mít problémy, ony vysoké míče už směrem k bráně Van der Sara postupem času neputovaly tak často. Snad jen Daviesem prodloužený balon, po němž se ještě natahoval Elmander, musel nizozemského brankáře vyděsit. Jinak se bojovalo vlastně jen mezi vápny, obětavost Trotters totiž neznala mezí, stejně jako tvrdohlavost Rudých ďáblů, kteří se za každou cenu snažili prokombinovat do šance skrze posílený střed. Šancí se tak divákům do přestávky nedostávalo. Snad jen Rooneyho dalekonosný projektil, který prosvištěl jen kousek nad břevnem, za něco stál.

Sir Alex Ferguson určitě nemohl být spokojen s dosavadním výkonem svých svěřenců a ani jejich nástup do druhého dějství se mu evidentně nikterak nepozdával. Brzy stáhl Giggse a pak i nedotknutelného Rooneyho nahradil Machedou. Že by však tato střídání přinesla na hrací plochu nějakou podstatnou změnu, říci nelze. Naopak jedna pěkná akce protivníka vedla k další inkasované brance MU. Rozjel ji Lee, jehož přihrávku Elmander sklepl doleva pro Petrova. Bulharský křídelník pak jen zasekl balon do středu hřiště, aby jeho následný projektil se štěstím, díky výrazné teči Fletchera, podruhé napnul síť za Van der Sarovými zády.

Jestliže skotskému veteránovi na lavičce Manchesteru zas tak nevyšla první dvě střídání, to třetí se mu vyplatilo náramně. Krátce po druhém zásahu Boltonu totiž namísto Fletchera přišel do hry Michael Owen a sotva se rozkoukal, už se mohl radovat z klíčového gólu. Popravdě řečeno možná ani sám neměl v úmyslu skórovat, neboť Naniho centr hlavou trefil ještě na okraji pokutového území. Jenže následkem toho byl projektil, který se jemně vznesl vstříc vzdálenější tyči a již nikým netečován se odrazil za brankovou čáru.

To byl impuls pro United, aby se konečně odhodlaně vydali za vedením. Jenže ani Nani z pravé strany ani Scholes z osy hřiště nemířili přesně. Udeřit tak klidně mohl na druhé straně Elmander, jehož vyslal na zteč Davies a švédský forvard slabší levačkou minul zadní tyčku jen o pár decimetrů. Nakonec se tedy už skóre neměnilo a zůstalo věrné veskrze spravedlivým dvojkám na obou stranách.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

0:2

Reagovat
mithro

bude to boj ale snad to dotiahneme k trom bodom, berba

Reagovat
Tomtaf

0:7

Reagovat
scholes18

Reagovat
diastan

1-2

Reagovat
niflheim

Gunners, Chelsea i Spurs toto kolo padli. Toho musím využít a vyhrát na Reebok stadium. TIpuju 1:3 pro nás

Reagovat
smazaný uživatel

0-5(Berbatov 2,Rooney,Owen,J.S.Park)

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
Tomekcz

Klidne 0:1 ale uz to chce konecne cisty konto ! Kazdej zapas dostat 2 goly to je pak venku tezky vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

1-3(Davies - Berba,Nani,Macheda)

Reagovat
djwenca

proč nehraje J.Hernandez?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nabídka

Ahoj, moje bývalá spolužačka si vzala za manžela hokejistu. Ale ten musel kvůli svému zranění hokeje zanechat a teď už jen prodává tipy. Jedná se pouze o slovenský hokej (extraliga + 1.liga). Nemusím snad nikomu připomínat, jaký je slovenský hokej na "fair play" úrovni. Bohužel si pořád ještě nemohu dovolit sázet za velké pálky, a tak hledám další dva lidi, co si jeho tipy budou kupovat semnou. Samozřejmě teď může někdo namítat, že je to blbost, jak je libo. Každopádně já o tom vím své. Nehledám žádné dvackaře ani maniaky. Jen dva lidi, kteří si chcou jednou za čas přijít na pěkné peníze. Jakmile budu mít dva rozumné lidi, ostatním už odpovídat nebudu. Kontakt:

petr.matylny@seznam.cz

Díky za přečtení a přeji hodně úspěchů.

Reagovat
smazaný uživatel

pičo!

Reagovat
smazaný uživatel

Bolton

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele