1. kolo
14.08.2010 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Stockdale souboje s Elmanderem vyhrál, a tak se jeho Fulham rozešel s Boltonem za bezbrankového stavu

Mark Hughes asi po dnešku přehodnotí své stanovisko a brankáře Schwarzera s klidným srdcem pustí Arsenalu. David Stockdale se totiž předvedl v tom nejlepším světle a hlavně svými dvěma zákroky proti Elmanderovi se přičinil o bodem ověnčenou premiéru svého manažera na lavičce Fulhamu. V Boltonu se naopak bude smutnit, remíza pro ně asi po takovém zápase bude až příliš malou satisfakcí.

V úvodních minutách se fotbalisté, netřeba rozlišovat jakého vyznání, na hřišti především hledali. Bylo znát, že jde o jejich první ligové dotyky s balonem v této sezoně. Příliš líbivých kombinací jsme si tedy napřed neužili, premiérové šance obou mužstev však přinesla právě kombinační hra. Na straně Boltonu Elmanderovi nevyšlo finální prostrčení na spoluhráče, díky čemuž ale vytáhlý Švéd mohl střílet alespoň mimo. Podobně, také při zemi, pálil i na druhé straně Murphy. Jaaskelainen ovšem jeho projektil mohl jen decentním pohybem kontrolovat. Vyrovnaný obraz hry vydržel prakticky až do přestávky, i když se o něco nebezpečněji jevili domácí. Nejenže jako první ohrozili soupeřova brankáře, to když zkoušel štěstí Petrov, ale také si užívali menší územní převahy.

Na druhou stranu rychle vedené protiútoky s sebou také čas od času nesly nějaké to ofenzivní poselství. Zamora se třeba jednou ne úplně marně pokoušel přelobovat vyběhnuvšího Jaaskelainena - tento jeho míč zahučel jen těsně nad břevno. Na druhé straně hřiště se zase přes váhajícího Etuhua k balonu prodral Elmander a podruhé prověřil Stockdalea střelou přímo doprostřed brány. Tahle situace Bolton veskrze ještě víc nastartovala a jeho převaha místy přecházela až do tlaku, ze kterého ovšem dvakrát nepršelo. To spíš na opačném konci se postaral o vzruch Robinson, když jeho hlavičkovanou malou domů Jaaskelainen zachytil opravdu jen konečky prstů.

Jako by si snad v kabině stihl seřídit mušku, hned zkraje druhého poločasu Elmander konečně vážně ohrozil Stockdalea. A to ještě slabší levačkou, jíž pálil z otočky akorát pod břevno, kam se ovšem hbitě vymrštil 24letý brankář Fulhamu. Za dalších deset minut pak prosluněný Reebok Stadium pobouřil neodpískaný penaltový zákrok Murphyho na pronikajícího Leeho. Popravdě ale sudí neměl nikterak jednoduchou situaci, neboť Murphy sice Korejce podrazil, ale takřka zároveň s jeho nohami bral i míč. Nicméně převaha Wanderers pokračovala i tak, přestože by třeba Gerovy nůžky nebýt obráncova zákroku Jaaskelainen likvidoval jen stěží.

Domácí fanoušky ovšem určitě o mnoho více zajímal seriál, v jehož hlavní roli se dnes představoval Johan Elmander. Bohužel pro ně však šlo o seriál promarněných šancí. Přesně po hodině hry si švédský bijec na hraně šestnáctky šikovně obhodil protihráče, aby pak zblízka zas a znovu trefil pouze vyběhnuvšího Stockdalea. Postupem času ale Cottagers rezignovali takřka na veškerou aktivitu směrem dopředu a Elmander tak měl ke tvoření svých dalších šancí méně prostoru. A stejně tak jeho spoluhráči, de facto se tedy jen čekalo, až si borci z Londýna odpočinou a opět nabídnou Trotters nějakou tu protislužbu. Jen Holdenův záblesk stál za to a dokonce rozezvučel i tyč Stockdaleovy klece. Blýskat se tedy brzy mohlo i na druhé straně. Jenže v 80. minutě Dempseyho křižnou střelu zvládl vyrazit Jaaskelainen a ten si záhy poradil i s Etuhuovým pokusem.

V těchto chvílích se Bolton prvně v zápase opravdu musel bránit, a to prakticky soustavnému tlaku. Z něho ovšem vzešly tak akorát poloviční příležitosti - Zamorova slabá hlavička pod břevno nebo únik téhož borce, kterému učinil přítrž skvěle načasovaným skluzem Robinson. Přesto se na takový pres domácím fanouškům nekoukalo vůbec snadno, prohru by zřejmě po zápase, jehož většině kraloval právě Bolton, snášeli hodně těžko.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (9)

Přidat komentář
Devil

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

No... Cottagers budou doam silní ale venku to bude asi zase bída, což ukázali s Port Vale 1:1. Ale tipuju 0:0

Reagovat
KnoxXx

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

tak podle opakovačky to Lee hodně přihrál a rozhodčí stál celkem blízko a myslím, že ani na vteřinu neuvažoval že by to pískl...

Reagovat
fantomas

Nic nepřihrál, normálně ho vzal přes párky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele