15. kolo
27.11.2010 16:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Neporazitelnost Boltonu se otřásala v základech, ke spasení došlo za pět minut dvanáct

Listopadová neporazitelnost Boltonu měla opravdu nahnáno. Ještě když zbývalo do konečného hvizdu 15 minut, prohrávali Trotters o dvě branky. Pak se ale senzačně zvedli a Blackpoolu v dalším překvapivém skalpu umně zabránili. Přesto se však na Reebok Stadium tak nějak počítalo se třemi body, takže tu teď bude panovat poněkud smíšená nálada.

Nejenom závěr utkání byl vzrušující. Hned v úvodu zejména Bolton, ale i Blackpool předvedly pár povedených fotbalových akcí. Mezi ně lze řadit například Daviesův volej nebo Taylorovu ránu, která se po intimním kontaktu s břevnem proskákala po horní síti. Na druhé straně zase Adam nadějně hledal Varneyho, před ním ale včas zakročil Jaaskelainen. Až pak, po necelé půl hodině hry, to Blackpoolu vyšlo. Nejprve Campbellovu střelu vyrazil nad břevno Knight, ovšem z následovného rohu přeci jen zapršelo, když se do míče hlavou opřel Evatt.

Od té doby bylo Tangerines plné hřiště. Taylor-Fletcher, Campbell i Adama postupně otestovali odolného Jaaskelainena, hlavně dalekonosný lob posledně zmíněného málem vyběhnutého Fina nachytal na švestkách. To se nakonec Blackpoolu povedlo až v 57. minutě, opět po rohu. Tentokrát Grandinův centr odhlavičkoval do sítě Luke Varney. Owen Coyle hned záhy reagoval a podpořil ofenzívu vypuštěním Rodriho s Petrovem. Tenhle tah se mu začal vyplácet prakticky okamžitě. Bulharský křídelník se sice nejprve hrozivě ukopl, ale svou reputaci si napravil v 76. minutě vskutku povedeným volejem.

Mezitím se ovšem pálilo jinými hráči. Campbella na jedné straně skvěle vychytal Jaaskelainen, Kevin Davies na straně druhé trestuhodně nedokázal dopravit míč do sítě poté, co Kingson vyrazil střelu jeho jmenovce Marka. Právě ten se ovšem minutu před vypršením řádné hrací doby stal nefalšovaným hrdinou Boltonu, když navázal na ukázkovou spolupráci Elmandera s Klasničem a chladnokrevně vyrovnal.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele