3. kolo
29.08.2010 14:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Bolton i v oslabení stáhl dvoubrankové manko a spolu s Brums zůstává neporažen

Bolton s Birminghamem si i ve třetím kole udrželi neporazitelnost, ta forma v podobě remízy ale bude určitě hodně mrzet hostující celek, který tentokrát poznal, jaké je to vedení 2:0 ztratit a ne jako v minulém kole stáhnout. Zklamání z pouhého bodu je pak umocněno ještě skutečností, že Brums hráli téměř hodinu proti oslabenému soupeři.

Tragický start do utkání zaznamenal Bolton, když si už ve čtvrté minutě dovolil hned několik nedůsledností, za což se mu dostalo řádného potrestání. Nejprve prošla kolmice na Bowyera, jenž od brankové čáry posílal míč před Jaaskelainena. Tam pak bylo až příliš málo strážců v bílém, Jerome lehce prodloužil balon k Johnsonovi a ten ho již pravačkou posunul do sítě. V cestě za vyrovnáním pak Wanderers stál menší mentální blok, který se ze všeho nejvíc snažil nabourat snaživec Davies, jenž sklepával míč do šance jak Elmanderovi, tak po deseti minutách Petrovovi. Švédský forvard ale po jeho pobídce přestřelil, zatímco Bulharovu ránu soupeř ztlumil a záhy ji s problémy lapil Foster. Jinak se však Trotters k brance soupeře dostávali hodně ztuha. Velký problém jim dělala jakákoliv nápaditá kombinace, jejich fotbal místy působil stojatě, právě ono nakopávání na dvě útočné věže se tak jevilo jako zdaleka nejúčinnější řešení ofenzivních trablí.

Přesto Brums začali hrát úsporný fotbal, jak je jejich zvykem, čili nebyla potíž v jejich obklopení - pak se pro změnu ukázala slabina v neschopnosti pořádně odcentrovat. A bránit se protiútokům. Jeden takový málem úspěšně zakončil McFadden, když si počkal na Gardnerův nadýchaný oblouček a z voleje levačkou trefil přímo prostor, kde postával Jussi Jaaskelainen. V tu chvíli neměl moc práce, jenže zrovna on se posléze stal tím pravým mužem činu a postaral se o klíčový okamžik utkání. Ve 36. minutě Johnson šel do předem prohraného souboje s finským brankářem, ve vzduchu ho postrčil na zem, pak do něj žďuchnul ještě jednou a vykoledoval si kýžené - golmanovu přehnanou reakci. Za ukázkovou facku se pak mohl Jaaskelainen osprchovat pěkně včas, zatímco Bolton šel zbytečně do desíti.

Třebaže se přesilovka hostujícího mužstva příliš neprojevovala, šlo o kontrolovaný průběh zápasu právě ze strany Birminghamu. Wanderers se prakticky k ničemu nedostali, navíc je pak v 51. minutě srazila k zemi sporná situace vedoucí k druhé inkasované brance. Na McFaddenův centr totiž obrana Boltonu zřejmě včas zareagovala ofsajdovou pastí, ovšem čárový to nestihl zaregistrovat a zcela za defenzivní linií nechal Jeromeho s Gardnerem akci ukončit gólem. To měl být podle všeho definitivní konec pro Bolton, který sice nevypadal zcela nejistě v defenzívě, ale zároveň nijak nepřekvapil v útoku. Na Reebok Stadium tak pomalu začínala místní kopaná trošku nudit - diváci si "užívali" takzvaného klidu před bouří.

Nová zápletka přišla až se 70. minutou, kdy se karta obrátila a křivdu pro změnu pocítil dříve jen provokující Johnson. Na Daviese se totiž ve vlastním pokutovém území sice nepatrně zavěsil, ale zároveň ho nijak dramaticky nepovalil. Přesto se pískala penalta. Tu pak sama oběť sebevědomou střelou pod břevno proměnila ve svůj stý ligový zásah v kariéře. Tímto se Trotters dostalo notného povzbuzení, ačkoliv na nějaký tlak stále nemohl mít pomyšlení. I přes všechny vady na kráse se nicméně vyrovnání přece jen dočkal. Po faulu na Cahilla měl v 81. minutě možnost zahrávat přímý kop z nebezpečné vzdálenosti Robbie Blake, a to je, jak známo, jeho parketa. Nová posila z Burnley pak taky že využila nedobře postavené zdi a zakroutila balon přesně do levé šibenice Fosterovy svatyně.

Birminghamští byli od té doby jako zkoprnělí. Dannova chyba pak navíc chvíli před závěrečným hvizdem poslala do decentní šance Daviese, který ovšem z většího úhlu netrefil přesně. V úplném závěru, v průběhu nastavení, se ale přeci jen probudili i Brums a začali konečně podle očekávání místy i tlačit. Ve finále z toho byla "jen" jedna stoprocentní šance, kterou v kombinaci s ideálním vyběhnutím Bogdana zahodil Jerome.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

narazí na sebe dva čtyřbodové celky, Bolton měl v předcházejících dvou kolech slabší soupeře, doma dokonce nedal Fulhamu ani gól, naopak Birmingham dal vždy dva góly, může je dát opět a dobrou obranou žádný nedostat - jasný tip 0 : 2 a pro Bolton

Reagovat
Devil

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

po dnešním trápení s Rochdale BFC znova nepřesvědčí a v nudnym zápase ukope na Reebok stadium 0:0

Reagovat
vanGomm

Asi remízový zápas tedy X.

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí berou vše 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele