24. kolo
23.01.2011 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Blackburn se štěstím přemohl WBA a je sedmý

Blackburn vyždímal paní štěstěnu, co to jen šlo, a dočkal se tak druhé letošní výhry nad West Bromwichem. K té mu tentokrát opravdu velkou měrou dopomohl Paul Robinson, který se vytasil hned s několika složitými zákroky, ale i pan rozhodčí, když WBA namísto penalty daroval pouze přímý kop.

Jak už jsem v úvodu naznačil, velkou roli hrál v tomto zápase brankář Blackburnu - a ten se také musel činit už v první minutě, kdy likvidoval Odemwingieho pokus. Jen o chvíli později si pak vyšlápl ještě na Thomase, čímž se započal jeden nekončící souboj dvou kohoutů. Ještě než jsme se ovšem dočkali další kapitoly tohoto seriálu, přihlíželi jsme rovněž ofenzivnímu snažení Rovers. To charakterizovala hlavně křídelní hra skrze Olssona, Hoiletta a nově příchozího Jonese, první šance ale vzešly z dlouhých autů Pedersena. Ať už to byla Olssonova nebo Sambova vychytaná hlavička. Právě ze vzdušného prostoru pak vzešla také jediná branka prvního poločasu. David Dunn si našel prostor pro centr, který si do vlastní sítě srazil stoper Tamas.

Jestliže West Brom chtěl hned po přestávce atakovat soupeřův náskok, dočkal se tak akorát ztížení svého úkolu. Okamžitě ve 47. minutě se totiž Hoilett vrhnul po Kaliničově sklepnutí, oběhl Tamase a přesnou ranou pod víko zvýšil na 2:0. Teprve poté došlo na další bitvy Thomase, jenž dnes ukázkově deptal pravého beka Rovers Salgada, a Robinsona, který se v krátkém časovém sledu dvakrát musel prohrabat ve svém arzenálu zákroků a vytáhnout z něj dva prvotřídní kousky. Vzápětí pak sudí Clattenburg nesprávně obdaroval WBA přímým kopem, neboť Jones Odemwingieho očividně skosil již uvnitř pokutového území. Následně Bruntův míč zahučel jen do zdi a potvrdil tak neschopnost Baggies vrátit se do zápasu. Tomu nenapomohla ani četná střídání nejen na hostující straně, která akorát stanovila nový rekord Premier League, protože takto darovala start hráčům 22 různých národností!

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 2

Reagovat
smazaný uživatel

wba je zase na spadnutí

Reagovat
Fingulka

Konečně hra na dva útočníky Ještě kdyby hrál Nelsen, tak je to ideál sestava

Reagovat
smazaný uživatel

Se štěstím???Já ten zápas viděl,tohle byla jasná záležitost až na pár protiútoků WBA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele