6. kolo
25.09.2010 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Birmingham City - Wigan Athletic 0:0

Klubový rekord Birminghamu v domácí neporazitelnosti je vyrovnán. Brums dnes uhráli s Wiganem bezbrankovou remízu a již po osmnácté v řadě před vlastními fanoušky neprohráli.

Třetí minuta utkání přinesla velmi zajímavou příležitost domácích fotbalistů. Larssonův centr propadl až k nehlídanému Hlebovi, jenž ovšem z voleje nemířil přesně. Wigan se následně rychle osmělil a v úvodních minutách diktoval tempo hry. Výsledkem byly dvě nebezpečné akce, které vedl francouzský záložník Charles N’Zogbia. Při té první byla jeho střela zblokována na roh, o několik momentů později pro změnu vytasil parádní zákrok gólman Ben Foster.

Ve 25. minutě o sobě dal opět vědět Birmingham. Larssonův centr se snažil usměrnit do brány hlavou Jerome, zakončení se mu ale příliš nevyvedlo. Pořádně horko bylo na hřišti opět až těsně před přestávkou. Na nervy zahrál hostujícím fanouškům Gohouri, který zastavil nedovoleně Jeromeho skutečně na hranici šestnáctky, naštěstí pro Wigan ale rozhodčí odpískal jen přímý kop. I z něho dokázal Birmingham nebezpečně zahrozit, opět však bez gólového výsledku.

Brzy po změně stran se hnali Latics do další šance. Diamé chytře podržel míč, následně jej poslal ke kopačkám N’Zogbii, který ale nedokázal úspěšně zakončit. Naopak v 55. minutě byl nesmírně blízko brance Birmingham. Larsson zahrával další standardní situaci a tentokrát se mu povedlo najít obránce Ridgewella. Ten byl zcela osamocen, jenže jasnou tutovku neproměnil, když hlavou poslal míč mimo území tří tyčí.

Ve druhém dějství se žádný mimořádně líbivý fotbal nehrál. Hře scházely především skutečné gólové příležitosti. Jeden z momentů, který přinesl alespoň trochu vzruchu, přišel v 75. minutě. Ve velké šanci se ocitl Di Santo, jenže vystřelil jen slabě a Foster nakonec neměl problém míč lapit. Birmingham musel po vyloučení Gardnera dohrávat v deseti, ale ani to nic nezměnilo na konečném bezbrankovém stavu.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Devil

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele