33. kolo
16.04.2011 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sunderland se noří čím dál hloub do krize, dostal se akorát na úroveň 14. Birminghamu

Birmingham si ulevil, Sunderland naproti tomu prohrává už osmý zápas z devíti a ze sestupu má najednou větší strach než právě jeho soupeř. Ten totiž vzájemný duel zvládl bez problémů - udržel čisté konto, vstřelil dvě branky a svého soka bodově dotáhl. Oba ovšem stále hledí na "sestupující celky" s pouhým pětibodovým odstupem.

Nejmladší zahajovací jedenáctka, která kdy v Premier League za Sunderland nastoupila, nenačala toto střetnutí zrovna šťastně. To hlavní, co si nepřála - inkasovat v brzkých minutách, se totiž málem stalo, když Jerome hladce obešel Turnera a divže neprostřelil šikovně reagujícího Mignoleta. Sunderland ovšem pro tuto chvíli odpověděl slušnou cestou, neboť Cattermoleova rána vyprovokovala nebezpečnou Sessegnonovu dorážku, do jejíž dráhy se musel postavit akorát Roger Johnson. Užuž to tedy vypadalo, že Black Cats uhájí do přestávky výhodný bezbrankový stav. Jenže ve 41. minutě se strhla nezadržitelná lavina nešťastných okamžiků. Jerome svůj hlavičkový souboj nevyhrál dvakrát přesvědčivě, avšak duo Mignolet-Bardsley se pak vůbec nepohodlo na odklizení nebezpečného předmětu a všudypřítomný Larsson ho proto uklidil do sítě.

Mackems posléze s provinilým výrazem v tvářích zabrali, ovšem Hendersonův kroucený projektil, navazující na spolupráci Gyana s Welbeckem, jenom lízal boční síť. Phil Bardsley byl zanedlouho dokonce ještě blíže kýženému vyrovnání, jeho tečovaná rána se nicméně přeci jen stala kořistí skvělého Fostera. A proto Sunderland stejně jako v první půli inkasoval navzdory své vlastní převaze. Střídající Hleb, který po hřišti lítal sotva pět minut, v 66. minutě protancoval kolem několika protihráčů, nabyl Gardnerovi a ten prudkou ranou zdvojnásobil vedení domácích. Ti už se pak soupeřově tlaku ubránili, i když Johnson ještě jednou musel Fostera zachraňovat od kapitulace - tentokrát proti Hendersonově střele z hranice šestnáctky.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-0 birmingham ale pak penalta na 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

kdo chce vyhrat prachy at da 0 fakt verte

Reagovat
smazaný uživatel

1 0

Reagovat
vanGomm

Birmingham čeká v týdnu dohrávka na Chelsea a tam to bude mít těžké.Měl by proto v boji o záchranu toto utkání vyhrát.Navíc Sunderland v poslední době moc dobrou formu nemá.Tip tedy 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele