27. kolo
12.02.2011 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Žigič v poslední minutě vystřelil Birminghamu výhru

Zápas na St. Andrews dnes jasně mířil k bezbrankové remíze, jenže všechny tři body nakonec zůstávají doma. Vítězství pro Birmingham totiž v posledních sekundách vystřelil Nikola Žigič a vzdálil Brums od sestupových vod. Stoke odjíždí zklamán.

Příliš vzrušení se v dnešním zápase nekonalo. Kdo si chtěl zavzpomínat na brankové hody z minulého kola, musel jinam. Přitom zápas začal poměrně svižně, ve čtvrtě minutě po centru Larssona hlavičkoval těsně nad branku Žigič. Za dvě minuty znovu Larsson hledal Martinse, ale Huth před ním zasáhl. Švédský záložník byl u všeho důležitého, další akci nevyjímaje. Jeho míč spadl až k Ridgewellovi, ale ten do zakončení nedal dostatek razance. Po půlhodině hry promluvil do historie zápasu také Stoke, a hned velkou šancí. Pennantův trestný kop jen těsně minul branku, Foster by byl býval bezmocný. Z následujícího útoku na druhé straně pálil tvrdě Gardner, Begovič musel nadvakrát zasahovat.

To byla jedna z mála akcí, u které nebyl Larsson. Deset minut po změně stran to byl opět Švéd, kdo pálil. Begovič ale zůstával nadále neprůstřelný. Za dalších deset minut házel svůj dlouhý aut Delap, míč propadl až k Huthovi a ten už se radoval z další branky, jenže sudí mu gól neuznali. Pravděpodobně pro faul. Před druhou bránou napálil Bentley míč přímo do Huthovi ruky a ačkoliv se hostující stoper držel za hlavu, sudí Mark Halsey penaltu zapískat nechtěl. Závěrečné minuty zápasu se nesly v několika příležitostech na obou stranách, ale žádná neměla gólové parametry. Střely Carewa nebo Johnsona se zkrátka nemohly ujmout. Až přišla třetí minuta nastavení. Bentley vystřelil, Begovič pouze vyrazil a Jerome našel Žigiče, jenž hlavičkou vystřelil Birminghamu tři body.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

1 0

Reagovat
Veselac

0:2

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele