10. kolo
30.10.2010 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Až tři minuty před koncem spasil Arsenal štítový záložník Song

Na Emirates Stadium už pomalu propadali panice. Robert Green se dnes vybičoval k perfektnímu výkonu a dlouho držel hostující naděje na bod při životě. Jenže v 87. minutě si i on vybral slabší chvilku a Alex Song třetím gólem ve třetím po sobě jdoucím ligovém zápase stanovil konečnou podobu výsledku.

Už od prvních minut bylo zřejmé, že se dnes West Ham bude chtít v ofenzívě opírat hlavně o standardní situace, zatímco soupeř hodlá útočit spíše po zemi a kombinačně. Paradoxně ovšem první šance Arsenalu vzešla právě ze vzduchu, kdy Nasri z klidu centroval a Song jen o chlup minul pravou Greenovu šibenici. Ještě lépe si ale Kanonýři vedli, když zvolili cestu sobě vlastní. Song z hranice šestnáctky perfektně viděl skrytě nabíhajícího Sagnu, který již v gólové pozici nezištně hledal na ose hřiště Fabregase a ten nechal slabší střelou placírkou vyniknout brankáře Hammers.

Přes tyhle dvě šance, a právě proto, že byly zdaleka jediné, se na Emirates Stadium nehrál bůhvíjaký fotbal. Obzvlášť Arsenal své publikum musel zklamávat, jeho hra rozhodně nebyla uspořádaná, křídla jako by místy byla odříznuta od veškerého dění na place, sem tam na kopačkách Gunners prosvítávalo i lajdáctví.

Kanonýři se načas probrali až koncem prvního dějství, kdy nejprve Fabregasovu kolmici zužitkoval ke slušné střele Song a pak z rohu Squillaci nadějně hlavičkoval pod břevno, aby se opět v parádním světle předvedl Robert Green. Do druhé půle potom nastoupil Arsenal ne nepodobný tomu, který opouštěl trávník po 45 minutách.

Hráči v červenobílém působili přeci jen víc nabuzeně, přesto se první šance dočkali až v 53. minutě a ještě v době, kdy to nikdo neočekával. Nasri totiž z více než 30 metrů namísto centru střílel a nevyzpytatelně kroucený projektil k údivu všech orazítkoval břevno Greenovy svatyně. Takhle se tedy zrodila největší šance utkání.

Arsenal dlouho čekal na nový impuls, který k vítězství očividně nutně potřeboval. Ten měl přijít s Walcottem, jenž se na hřiště konečně dostal v 67. minutě a hned se málem uvedl gólem. Po čtyřech minutách, jak je jeho dobrým zvykem, nastartoval svou motorku, a třebaže střílel z docela velkého úhlu, přesně trefil vzdálenější tyčku. Skutečně tedy nechybělo mnoho.

Tentýž hráč pak ještě vyslal ránu z hranice velkého vápna, kterou přizvedl Gabbidon, a Green tak měl zaděláno na další trable. Jenže ustál to, stejně jako takřka vše ostatní dneska. Záhy si tedy poradil i s prudkou přízemní dělovkou z dílny Fabregase. Jenže přece jen se našla čestná výjimka, pro Arsenal beze zbytku klíčová. To když v 87. minutě Clichy vběhl na prostředek pole, pravačkou poslal jemný oblouček do vápna soupeře a tam využil zaspání kompletní obranné linie WHU, včetně Greena, poslední dobou již nikoliv sváteční střelec Alex Song.

Ať už šlo o špatně zahraný ofsajd systém nebo cokoliv jiného, kamerunský středopolař měl díky tomu hodně usnadněnou pozici - hlavičkoval z metru prakticky do odkryté klece.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Lorcan

při současný marodce a discipl. trestu Jackieho bych to předběžně viděl takto:

Fabianski - Sagna, Squillaci, Koscielny, Clichy - Song, Denílson - Walcott, Fabregas, Nasri - Chamakh

Reagovat
Lorcan

a tip na výsledek 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

místo Deniho tam bude stejně Arshavin....

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
miezto

3:0 buďme při zemi, ale určitě se prosadí (opět) Nasri

Reagovat
smazaný uživatel

no sice W.H.U. umí na londýnany,ale na tak rozjetou mašinu to nebude v žádném případě stačit. Jsem zvědav na Fabregase a škoda, že nestaví Rosu, ten má formu.

Reagovat
frantamlad

3:1 jinak na WHU pěknej kurz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele