4. kolo
11.09.2010 16:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Arsenalu k vítězství nad Boltonem stačil i výkon na půl plynu

Arsenal k utkání s Boltonem nepřistoupil dvakrát zodpovědně a koncentrovaně, přesto mu ale připravil první porážku v sezoně, která navíc vypadá celkem jednoznačně. Zápas mimo jiné dost poznamenalo prapodivné vyloučení Cahilla, díky němuž se mohli prosadit i z hlediska poslední doby poněkud netradiční střelci - Vela se Songem.

Tomáš Rosický si evidentně do Londýna přijel z reprezentačního srazu spravit chuť. Zkraje zápasu byl totiž u všeho důležitého. Nejprve klasicky vnějším nártem vykouzlil geniální kolmici pro Aršavina, který však svůj sólový únik zakončil jen do vyběhnuvšího Bogdana, posléze pro změnu sám český internacionál nepřesně střílel po Rusově přihrávce. To vše přinesl úplný úvod utkání, po němž následovala pasáž londýnského trápení. Tu narušila snad až ve 24. minutě gólová akce Arsenalu, kterou rozjel překrásným obloučkem za obranu Jack Wilshere. Výsledkem toho bylo Fabregasovo sklepnutí Koscielnymu a stoperovo krkolomné dotlačení míče za brankovou čáru. Tím se Kanonýři veskrze uklidnili, a přestože jejich hra občas nadále obsahovala přebytečné stojaté úseky, mohli jsme se alespoň čas od času bavit pěknými akcemi.

Jednu z nich nedokázal po půlhodině hry ideálně zakončit Rosický, který se z druhé vlny díky geniálnímu propuštění Wilshera dostal k Chamakhově diagonální přihrávce a placírkou svou střelu až příliš procítil. Bogdan potom stihl zareagovat i do svého mírného protipohybu. Druhou pozoruhodnou příležitost ke zdvojnásobení náskoku spálil Aršavin, když si naběhl na Fabregasovu finální přihrávku a namísto kličky z nevýhodné pozice trefil boční síť. Poté, co pak Elmander nedal jedinou prvopoločasovou šanci Boltonu a po závaru zblízka napálil jen Almuniu, si potom Bogdan v minisouboji s Aršavinem připsal další zářez. Tentokrát své umění představil Fabregas a ruský štírek byl rád, že alespoň do té boční sítě zakončil. Nicméně takto zase neproměnil slušnou příležitost a zazlíváno mu to zřejmě muselo být zvlášť poté, co Trotters z minima vytěžili maximum a záhy vyrovnali.

Teprve druhou gólovou příležitost v utkání jim přitom musel nabídnout Laurent Koscielny, jenž dobře nevyhodnotil zapeklitou situaci a dlouhý nákop jen prapodivně odhlavičkoval za sebe. Tam už číhal Lee, a jelikož po oběhnutí Almunii již nemohl zakončovat, vymyslel ještě parádní oblouček pro Elmandera, jemuž stačilo tak akorát přehlavičkovat svého strážce a bylo hotovo. Naštěstí pro Arsenal se však po přestávce podobným stylem prosadil Chamakh, jenž nejprve tváří v tvář Bogdanovi nechal maďarského brankáře vyniknout, aby se pak nikým nehlídán opřel do Fabregasova nadýchaného centru.

Zápas měl v tu chvíli dostat nový náboj, místo toho se s příchodem 63. minuty začal poněkud hroutit. To když sudí udělil zvláštní červenou kartu Garymu Cahillovi, který jen "žlutě" dohrál souboj s Chamakhem. To pochopitelně Trotters rozhodilo, takže se nejprve třásli, když Songův pokus lízal břevno, a pak si zlost vybíjeli na válejícím se Diabym, jenž neměl daleko k vyvolání potyčky. Něčemu opět skutečně fotbalovému jsme přihlíželi až v 77. minutě, kdy Aršavin napříč pokutovým územím našel Rosického a ten jen těsně minul. Jen minutu poté už ale Arsenal přidal třetí gól, jehož autor se jeví být poněkud neobvyklý.

Alex Song se totiž zcela výjimečně zjevil v blízkosti Bogdana, převzal nelehkou přihrávku od Aršavina a nízkým lobem přehodil maďarského golmana. To však ještě nebylo od Gunners úplně vše. Denilson se Squillacim sice krátce po Songově zásahu nepochodili, ovšem střídající Vela už geniální výzvou z dílny Cesca Fabregase pohrdnout nemohl. Ocitl se sám před Bogdanem a Aršavinovi neomylně ukázal, jak se to dělá - míč levačkou umístil přesně k pravé tyči a španělskému tvůrci hry tak na konto připsal již třetí asistenci v zápase.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:2 a vzhůru za titulem

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Devil

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k injury news... 2:0

Reagovat
jewix

Jako každej rok to v Arsenalu vypadá jak ve špitále.

Reagovat
Lorcan

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
Lorcan

Walcott s Persiem budou chybět, přesto věřím ve vítězství 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně walcott má skvělou formu van persieho nahradí chamakh

Reagovat
smazaný uživatel

skvěle,fabregas tři asistence výborný výkon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele